I første kamp i europaligaens tredje kvalifiseringsrunde sikret FC København seg et godt utgangspunkt med 1-0-seier borte mot Jablonec.

I første halvdel av kampen slet FCK med å finne rytmen, og flere forsvarsfeil ga hjemmelaget gode muligheter.

– Jeg er veldig fornøyd, men vi har for mange balltap i første omgang. Det skal vi rydde opp i, sa trener Ståle Solbakken etter kampen.

Godt utgangspunkt

Benjamin Verbic sendte danskene i ledelsen etter 51 minutter. Med et langskudd godt plassert oppe i høyre hjørne gjorde han det vanskelig for vertenes keeper å forhindre scoring. Kampens eneste mål gir danskene et godt utgangspunkt før returoppgjøret i København neste uke.

– Det er ikke over. Det er et godt resultat, men de trenger bare ett mål i returkampen, sa Solbakken.

– Det er et godt lag med mange gode enkeltspillere, fortsatte nordmannen.

Veien videre

Kampens eneste mål gir danskene et godt utgangspunkt før returoppgjøret i København neste uke.

Et rødt kort til Jablonecs Stanislav Tecl 20 minutter før slutt gjorde det enda tøffere for hjemmelaget å utligne.

Tom Høgli satt på benken for Ståle Solbakkens lag hele kampen.

Skulle København gå videre fra tredje runde venter en playoffkamp før de kan ta steget videre til gruppespillet i europaligaen. Motstanderen i den kampen trekkes neste fredag.

Jablonec slo forrige sesong ut Strømsgodset nettopp i tredje kvalifiseringsrunde. Det tsjekkiske laget vant da 5-2 sammenlagt, men røk ut mot Real Betis i playoff-runden etterpå.