Et mål tidlig i annen omgang og et straffespark sørget for at Åge Hareides Malmö tapte 0-2 borte for Salzburg i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Lagene møttes til første kamp i tredje kvalifiseringsrunde, og det sto 0-0 til 51 minutter var spilt. Da sørget en scoring fra Andreas Ulmer for å gi hjemmelaget ledelsen.

Norske Valon Berisha startet angrepet med en corner, og tre ledd senere avsluttet Ulmer det hele da han plasserte et langskudd oppe i høyre hjørne.

TAPTE I ØSTERRIKE: Det blir vanskelig å ta seg videre til neste runde for Åge Hareide og Malmö. Her en engasjert MFF-trener under kampen. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson

Minuttet før slutt ble innbytter Håvard Nielsen felt av Malmös Felipe Carvalho, og hjemmelaget fikk straffe. Den satte Hinteregger i mål til 2-0.– Det er veldig unødvendig av oss å skape en straffe helt på slutten. Vi kunne spilt bort ballen mye tidligere, sier Hareide til Sportsbladet.

På tv-bildene så det ut til at Malmö skulle hatt en straffe rett etter, men gjestene fikk ikke mer enn en corner.

– Så lenge det sto 1-0 var det mulig. 2-0 er også mulig, fortsatte en optimistisk Hareide.

– Vi måtte hente inn to mål mot Sparta Praha i fjor også, og klarte det. Forskjellen er at vi ikke har med oss bortemål.

Mange norske

Hele fem norske spillere var å finne i troppene i Salzburg onsdag. Hos hjemmelaget startet Valon Berisha, mens Håvard Nielsen startet på benken.

I Malmö startet Hareide med sine tre landsmenn på benken.

Av Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Andreas Vindheim fikk både Berget og Wolff Eikrem sjansen. Førstnevnte ble byttet på etter 61 minutter, mens Wolff Eikrem fikk knappe kvarteret å vise seg fram på.

Nielsen fikk sjansen for hjemmelaget etter 77 minutter. Berisha spilte hele kampen.

Med 2-0 i bagasjen får Malmö et tøffere utgangspunkt før lagene møtes til returoppgjør 5. august.