Etter en nedtur på Bislett Stadion sist torsdag dro Henrik Ingebrigtsen på MR-undersøkelse dagen etter. Den betente tåa 24-åringen hadde slitt med en stund, hadde vært svært plagsom under «drømmemila» og Sandnes-løperen ville forsikre seg om at det ikke var noe tretthetsbrudd.

Senere samme dag kom bekreftelsen han hadde håpet på. Ikke noe brudd, «kun» en betennelse. En snau uke senere er smertene på vei vekk.

— Jeg har ikke brukt piggsko siden Bislett. Jeg har hatt en bra Voltaren-kur, fått akupunktur og iset det godt ned etter treninger. Det begynner å gå bort nå, forteller Ingebrigtsen på telefon fra Sveits.

Forstyrrer lite

Mellomdistanseløperen dro til St. Moritz dagen etter MR-undersøkelsen for et planlagt treningsopphold. Og selv om han har fått begrensninger, kan han følge treningsplanen ganske bra, selv om han må holde seg unna piggskoene en stund til.

— Heldigvis er dette en periode med mer rolig trening så det forstyrrer ikke opplegget så alt for mye. Jeg får se hvor mange dager det tar før det er bra igjen, sier Ingebrigtsen.

Den planlagte baneøkten til helgen må kanskje utsettes.

— Jeg skal egentlig ha en økt på bane til helga eller like over helga, men jeg har fått beskjed om å holde meg unna piggsko til det er helt bra, forteller han.

Kan skape flere skader

Før Bislett Games trente Ingebrigtsen som normalt, men med smerter. Men betennelsen kunne skapt flere problemer.

— Men endrer litt løpssteget for å minske smerten og det kan skape problemer. Kroppen min er bygd for å løpe på den måten jeg løper på. Begynner man å justere på det, kan det fremprovosere problemer i andre deler av kroppen, forteller han.

Men nå er han på bedringens vei. Og selv om mengden og intensiteten på treningen er nedjustert, er det gjort få endringer i opplegget framover.

Som planlagt blir hans neste konkurranse Diamond League-stevnet i Paris 4. juli.