Henrik Ingebrigtsens tåproblem er så ille at løperen må stå over lag-EM i Russland i juni.

Ingebrigtsen var gjennom tester på Olympiatoppen fredag, og der kom legene fram til at skaden er såpass alvorlig at han trenger hvile. Dermed går han glipp av lag-EM. Det bekrefter Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

Undersøkelsen viste at Ingebrigtsen har betennelse i det ene tåleddet.

— Jeg kan ikke stille i lag-EM med joggesko, sa Ingebrigtsen til NRK tidligere fredag.

— Jeg har fått beskjed om å holde meg borte fra ting som gjør vondt. Det vondeste er å springe med piggsko. Der må jeg nå roe ned og trene to uker uten piggsko, legger han til.

Betennelsen i tåa har plaget Ingebrigtsen en god stund, og under drømmemila på Bislett var tåa veldig vond. Med de smertene frister det lite å stille opp i flere konkurranser den neste tiden.

— Kanskje jeg må stå over en konkurranse eller to. Det er en forutsetning i mesterskap at jeg er smertefri for å kunne prestere, sier han.

Ronny Nilsen, sportsjef i friidrettsforbundet, sier til NRK at det viktigste er at Ingebrigtsen får behandlet problemet, men legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt ham med til Russland.

Det norske laget rykket opp til superligaen i lag-EM i fjor, og skal få hard kamp om å beholde plassen når mesterskapet går av stabelen 20. til 21. juni.