Henrik Ingebrigtsen ladet ikke akkurat opp til lørdagens elitestevne på Hamar med å samle overskudd. Fredag kveld gjennomførte han nemlig en knallhard baneøkt med 10x300 meter, en økt som han var sånn passe fornøyd med.

— Jeg kan vel ikke si at jeg var helt på hugget på stigningsløpene og det første intervalldraget, men det kom seg rimelig bra etter hvert, sier han.

Han hadde ikke de store forventningene til noen god tid på dagens 800 meter, men var likevel godt tilfreds med å komme inn som nummer fire på distansen med 1.49,16. ## Følte løpet var en opptur

— Det største problemet mitt med dette løpet var faktisk de første 150 meterne, jeg hadde nemlig mer enn nok med å holde følte med resten av feltet innledningsvis, forklarer han.

Løpet ble til slutt vunnet av Thomas Roth med tiden 1.48,45, og sett i relasjon til avstanden fram til vinneren var likevel Henrik Ingebrigtsen rimelig godt fornøyd med dagens gjennomkjøring.

— En god avslutning og en avstand som langt i fra var avskrekkende, så var faktisk dette en opptur for meg, sier han.

Engelsk mile neste helg

Sandnes-løperen ligger slett ikke på latsiden for tiden, allerede neste helg venter Diamond League i Eugene i USA. Der løper han en engelsk mile, og der håper han å få en bekreftelse på at formen er i anmarsj.

— I fjor løp jeg tilsvarende stevne på rundt 3.53 på distansen. Gjør jeg det samme neste helg, så ser det virkelig lovende ut, mener han.

Og han legger ikke skjul på at drømmemilen på Bislett er det første store målet denne sesongen.

— Det hadde vært stort å bryte en ny grense for meg; å løpe under 3.50 på den distansen ville bare være magisk, understreker han.

Det var også et andre lokale utøvere som markerte seg positivt på Hamar. Elisabeth Slettum fra Skjalg vant 200 meter på gode 23,89 i godkjent vind, her ble Ida Bakke Hansen fra Sandnes IL nummer tre med 24,19. Samme Bakke Hansen ble nummer to på 100 meter hekk med 13,66, men da med alt for mye medvind.