Lillebroren til Henrik Ingebrigtsen fikk god drahjelp de to første rundene, resten løp han alene mot klokken. Og han klarte faktisk å øke farten inn mot mål. Sluttiden 3.57,58 er den første gangen en nordmann i det årskullet oppnår et resultat under 4.00. — Sisterunden min var rimelig bra, følte nemlig at jeg hadde litt å spa på med etter at fartsholderen ga seg etter to runder, sier han.

Ikke overrasket

Den gamle rekorden for 15-åringer, 4.01,30, ble satt av Fredrik Naslund helt tilbake i 1993. Jakob Ingebrigtsen var ikke så veldig overrasket over at han klarte å presse tiden under den magiske 4.00-grensen.

— Treningene i det siste har vært veldig oppløftende, og jeg hadde stor tro på at jeg ville klare å senke den tiden ganske radikalt. Følte meg rimelig lett og fin underveis, sier han.

Han har nylig vært med sine brødre, Henrik og Filip, på et lengre treningsopphold i USA. Og han legger ikke skjul på at han håper at tidene utover sesongen blir veldig gode.

Klart bedre enn Henrik

— Føler nemlig at jeg har en god del å gå på, og når jeg åpner så bra som dette, lover det veldig bra for fortsettelsen, forklarer han.

Sandnes-løperen har så langt i sin karriere oppnådd bedre resultater enn sin mer meriterte bror Henrik gjorde i tilsvarende alder.

— Faktisk hadde ikke Henrik bedre enn 4.04,58 da han var like gammel som meg. At jeg allerede er sju sekunder bedre enn han, gjør jo at denne sesongåpningen må sies å være ganske god, sier Jakob Ingebrigtsen.