Henrik Ingebrigtsen har hatt noen fantastiske treninger i det siste, og optimismen var stor foran 3000 meter-løpet i Doha. På forhånd var det varslet stor fart, og feltet var nok det sterkeste som noensinne har stilt på startstreken på den distansen.

— Jeg ble faktisk ganske overrasket over at ingen av de store løperne i feltet ville fulgte harene, og når jeg så hva vi passerte på den første runden, så forsto jeg at dette ikke ville bli noe topptid og toppløp, sier han på telefonen fra Doha.

Han erkjenner at kroppen ikke var helt på hans side fra første runde i den kvelende varmen i Doha.

At han med sin 12. plass i Diamond League-stevnet i Doha også sørget for at han fikk med seg 500 dollar (rundt 4000 kroner) i prispenger, var nesten det eneste som gledet Sandnes-løperen etter løpet i Doha.

— Hadde jeg blitt nummer 13, så hadde jeg ikke fått noe som helst. Litt småpenger er jo alltid godt å ta med seg. Det er i alle fall en trøstepremie oppe i det hele, sier han.

Å plutselig skulle konkurrere i 38 varmegrader, når han i den senere tiden har trent i temperaturer som nesten har vært 30 grader kaldere, var som et stort sjokk for Sandnes-løperen.

Litt for hektisk reiseopplegg

— I det hele tatt var nok opplegget og reisen inn mot dette stevnet litt i overkant av det som er smart. Jeg reiste ned hit til Doha torsdag morgen, og brukte hele dagen på den turen. Og når varmen slår meg i fleisen når jeg lander, så var nok ikke oppladningen optimal, understreker han.

Han legger ikke skjul på at 12. plassen i feltet ikke er så verst, heller ikke avstanden fram til de beste er avskrekkende.

— Jeg er den eneste hvite løperen her i dette utrolig sterke feltet, og jeg klarte heldigvis å plassere noen av dem bak meg. Men jeg hadde dessverre ikke noe å svare med i det hele tatt når de skrudde farten skikkelig opp halvannen runde før mål, sier han.

Allerede før farten ble skrudd opp, var han fullstendig klar over at dette ikke ville bli noe rekordløp. Norgesrekorden til Marius Bakken fra 2001 på 7.40,77 var det naturlige målet for Henrik Ingebrigtsen før løpet.

— Nå fikk jeg 7.46,59, en tid som bare så vidt var bedre enn det jeg fikk i forsøket under EM-innendørs. Og det er helt klart svakere enn målsettingen jeg hadde før dette løpet, forklarer en litt skuffet Henrik Ingebrigtsen.

Har kanskje trent litt for hardt

Han lurer faktisk på om han har trent litt for hardt og tøft inn mot dette stevnet, og at det, i tillegg til varmen og reiseopplegget, gjorde sitt til at han manglet den store spruten i beinene under løpet.

— For all del; om jeg har trent litt for tørt så kommer det bare til gode senere i sesongen. Allerede neste helg skal jeg løpe 800 meter på Hamar, og dit er jo heldigvis reisen veldig kort, sier han.

Spesialisten på 1500 meter har dermed startet sesongen med 5000 meter i California, 3000 meter i Doha, før han skal ned på den korte distansen neste helg.