Norsk rekord på 3000 meter. Norsk rekord på 3000 meter hinder. Norsk rekord på en engelsk mile. Norsk rekord på 1500 meter. Og medalje i VM. Henrik Ingebrigtsen har selvfølgelig målene klare.

Med utsikt til Route66 har Henrik Ingebrigtsen forberedt seg til årets sesong. Det høres litt eksotisk ut, men når Sandens-gutten er i Flagstaff er han for det meste på en litt slitt tredemølle. Utsikten til den berømte veien og snødekte fjell i bakgrunnen gjør bare at de kjedelige øktene på mølle får en anelse trivsel over seg.

Men kjedelig trening betaler seg. I helgen løp Ingebrigtsen 5000 meter på 13.27,10. Ikke oppsiktsvekkende isolert sett, men 52 sekunder raskere enn 1500-meterløperen har prestert før.

– Ikke alle terskelresultatene er like gode som i fjor, men det er begrenset hva terskelresultatene har å si. Det viktigste er hva som skjer når jeg begynner å gjøre 25 km/t på bane. Da er jeg sterkere, fastslår Norges beste friidrettsutøver.

Jakter på rekorder

Allerede i Diamond League-åpningen i Doha 15. mai har Ingebrigtsen planer om å sette den første av tre ønskede norgesrekorder denne sesongen.

– Bikker jeg under 7,40, er jeg fornøyd, sier løpergutten før han skal prøve seg på Marius Bakkens norgesrekord på 7.40,77 fra 2001. – Jeg er spent på farten i feltet. Det gjelder å ha litt is i magen på de første rundene, forklarer 24-åringen, som fabulerer om å ta rekorden til Jim Svenøy (8.12,05) også på 3000 meter hinder.

– Løper jeg under 7,40 flatt, bør det vel være mulig å løpe på 8,12 på hinder? Jeg tror ikke teknikken er så aller verst. Jeg har løpt 2000 meter hinder på 5,43. ## Milerekord på Bislett

Etter løpet i Doha skal rogalendingen til Eugene før han kommer til Bislett som det største norske trekkplasteret. Der har Steinar Hoen på «the dream mile» spesialsydd et felt som passer Ingebrigtsen, som satte norsk rekord med 3.50,72 samme sted i fjor.

– Det hadde vært gøy å få se 49-tallet. Da begynner det å gå ganske fort. Og norsk rekord på Bislett er noe av det større man kan oppleve. Det hadde vært en «højdare», fastslår Henrik, som har hatt god pes av sin yngre bror Filip på treningene.

– Filip har matchet meg i del økter i Flagstaff. Det liker jeg ikke, sier storebror med et glimt i øyet.

Tror på nytt fantomløp

I fjor senket Henrik Ingebrigtsen norgesrekorden på 1500 meter til 3.31,46. Med det har han flyttet Lars Martin Kaupangs mosegrodde rekord med seks sekunder på to år! Tiden var den 13. beste i verden. Etter manges mening den beste idrettsprestasjonen i Norge i fjor, men ingen av dem satt i juryen til idrettsgallaen. Gutten med en av landets tøffeste idrettshoder har ikke tenkt å gi seg der.

– Jeg har sett 3,31-løpet om igjen, og jeg kunne ha løpt fortere. Det er mulig å bikke under 3,30 – og det 29-tallet er det ikke så mange som har sett. Og det er ikke så mange som kommer til å gjøre det i år. Greier jeg det, kommer jeg inn på en eksklusiv liste.

Bare 27 mann har gjennom alle tider vært under 3,30, og det er grunn til å tro at en del av dem greide det mens dopingkontrollene var litt mer lemfeldige enn i dag. Bare fem europeere er på listen, og det er ikke noe dårlig selskap Ingebrigtsen eventuelt vil havne i: Mo Farah, Fermin Cacho, Sebastian Coe, Steve Cram og Mahdi Baala.

Fikk ny sponsor

Selv går ikke Sandnes-løperen på noe annet enn kosttilskudd. Onsdag ble han presentert som Ego Superegg-bruker sammen med blant andre Cecilia Brækhus under en pressekonferanse på Bislett. Samme firma har også gjort at finansene er litt bedre. For selv om Ingebrigtsen presterer i verdenstoppen, kommer ikke sponsorene løpende. De vil heller ha fem norske jenter først i langrenn.

– Jeg har fått bedre støtte fra friidrettsforbundet, og Ego-avtalen hjelper også godt, sier Henrik, som satte som ønske overfor NFIF i fjor at han måtte få pappa Gjert med på treningsleirene i større grad. Det er han fornøyd med.

Fullt så fornøyd med kosttilskuddet er ikke Olympiatoppen (OLT). Etter det Aftenposten kjenner til har det vært harde runder mellom NFIF og OLT for å få gjennom avtalen. NFIF fikk viljen sin, ikke minst fordi produktet er godkjent av WADA internasjonalt.

– Jeg har ingen betenkeligheter med å bruke dette. Det er et norsk produkt som er godkjent gjennom de rette kanalene, sier Henrik.

VM-medalje i sikte

Etter at Ingebrigtsen har plukket norgesrekorder, kommer sesongens høydepunkt, VM i Beijing fra 22. august.

– Når jeg stiller til start i et mesterskap, er medalje som gjelder. Ettersom VM går såpass sent, kan jeg jo håpe at en del andre har en dalende formkurve, mens jeg har prikket inn toppformen. Slår det scenarioet inn, er medalje innen rekkevidde. Jeg har jo to medaljer fra EM (gull 2013, sølv i fjor), så da er neste steg VM. Hvis en europeer skal ta medalje, så er det vel meg?

I alle fall er det ikke mange som er sterkere i troen.