– Det dukket opp søndag. Jeg fikk vondt i tåen ved siden av stortåen på venstre fot. Jeg går på Voltaren og må ise ned etter hver økt, forteller Sandenes-gutten, som skal til MR-undersøkelse dagen etter Bislett Games.

– Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men ved å ta MR får jeg utelukket at det for eksempel kan være tretthetsbrudd, sier Ingebrigtsen, som antar at for mye løping med piggsko kan være årsaken til at han har fått væskeansamling i tåleddet. Men han tror ikke det skal hindre ham i å gå løs på den norske rekorden på en engelsk mil i morgen.

Ingebrigtsen får neppe anledning til å klage på farten i feltet. Årets raskeste mann, Ayanleh Souleiman fra Djibouti har bedt om hare som holder 3,44-fart! Det er seks sekunder raskere enn norgesrekorden til Ingebrigtsen.

Ydmykhet senere

Uttalelser på pressekonferansen i går kunne tyde på at Henrik har bestemt seg for å bli mer diplomatisk og rund i kantene. Det var i så fall en misforståelse.

– Ydmyk? Nei, det kan jeg være når jeg blir gammel, sier Henrik Ingebrigtsen og ler.

– Men det er lov å tenke seg litt om før man sier noe, og man trenger ikke å si alt. Jeg skal bare unngå å si ting som kan slå negativt tilbake på meg selv. Ellers kommer jeg til å si det jeg mener. Jeg er ikke redd for janteloven, sier friskusen, som har overtatt rollen som norsk friidretts frontfigur. Det trives han med.

– Det gjør meg ikke noe at jeg er Norges største stjerne, men det har aldri vært noe mål å være akkurat det. Hadde alle de andre vært på et middels nivå, hadde det ikke vært noe poeng å være bedre enn dem. Målet er å prøve å forbedre meg litt hvert år, klargjør 24-åringen, som kan mer enn å prate. Han leverer også – og har tenkt å gjøre det igjen på Bislett.

Håper på 3,49

Ingebrigtsen hadde en kanonsesong i fjor, med norsk rekord på både en engelsk mil og 1500 meter. I tillegg ble det sølv på 1500 meter i EM, i et knuffeløp der rogalendingen ble hindret av andres fall da sisterunden startet.

"Drømmemila" på Bislett i fjor gikk unna på 3.50,72 – en forbedring av norgesrekorden på 2,9 sekunder – en rekord han selv hadde satt to uker tidligere. I år gikk årets miledebut unna på 3.53,43 i Eugene for snaut to uker siden.

– Jeg løp fortere i Eugene enn jeg gjorde i fjor. Derfor ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skulle klare å løpe fortere på Bislett også. Det er et mål å få se 3,49-tallet, melder Sandnes' største stjerne, som stikker til høydetrening i St. Moritz etter morgendagens stevne.

Høydepunktet kommer nemlig i august: VM i Beijing.