Hekkløperen Isabelle Pedersen flytter til Phoenix i USA (Arizona) til høsten. Hun bestemte seg for dette allerede etter innendørs-EM i mars.

— Jeg har jobbet med Trond Knaplund som trener i seks år. Vi har jobbet godt sammen i alle år, men jeg følte nå at det kunne være på tide med en forandring, skriver Isabelle Pedersen på bloggen sin i Nettavisen.

Hun skryter av Knaplund, som har stått last og brast med henne både i medgang og motgang. Men hun føler likevel at hun trenger å skifte treningsmiljø med tanke på videre motivasjon og inspirasjon.

Merittert trener

Den nye treneren hun skal samarbeide med heter Andreas Behm. Han ble kåret til årets OL-trener i USA av den amerikanske olympiske komiteen etter London-OL i 2012. Han har også jobbet tett med Aries Merritt, som satte verdensrekord på korthekken for menn i 2012. Etter at Christina Vukicevic trakk seg tilbake, sto Pedersen fram og overtok som den beste korthekkløperen her i landet. 23-åringen fra Bergen har 13,04 som personlig rekord, og hun vant gullet i ungdoms-VM i 2009. (©NTB)