Det var under Tyrvinglekene stortalentet noterte denne tiden. Det var suveren norsk aldersrekord for 15-åringen fra Sandnes. Ikke nok med det, han var faktisk ikke mer enn sekundet bak verdensrekorden for alderen.

− Et helt greit løp fra min side, men kunne helt klart løpt en god del fortere om det hadde gått raskere på noen runder underveis, sier han.

Faktisk var tiden, 8.25,90, hele åtte sekunder bedre enn den tidligere aldersrekorden til John Backe-Bogstad fra 1976. Ikke nok med det, tiden til Jakob bare 13 små hundredeler svarere enn hans mer meriterte bror Henrik har som 16-åring.

Skal slå Henrik sin rekord

− Vet at rekorden til Henrik og verdensrekorden kommer jeg til å ta før jeg fyller 15 år i september. Hadde jeg visst at jeg var så nære tiden til Henrik, så hadde jeg nok gasset litt ekstra på i dette løpet, forklarer den jordnære Sandnes-løperen.

Selv mener han at en tid ned mot 8.10 på distansen er innen rekkevidde i løpet av sesongen.

− Henrik sin tid skal i alle fall ikke overleve. Den tiden skal jeg slå før jeg fyller 15 år, og da vinner jeg også et solid veddemål med han, sier Jakob.

Løper 800 i kveld

3000 meter ble løpt bare døgnet etter at han som den aller yngste deltakeren noen sinne hadde vært med på Bislett Games.

− At det kom et løp så kort tid etterpå merket jeg ikke i det hele tatt. Jeg stilte til start i seniorklassen her på Nadderud og vant den klassen. Det til tross for at jeg følte vi jogget noen runder midtveis. Gleder meg allerede til å løpe 800 meter igjen i kveld, understreker en godt fornøyd Jakob Ingebrigtsen etter nok en norsk aldersrekord.