Den sportslige oppturen de siste ukene har gjort livet lettere for oss supportere. Det skjuler likevel ikke helt de skumle realitetene i klubben vår.

Viking ble denne uken plassert i rød sone av NFF. Det innebærer at klubben har tre år på seg til å snu trenden. Det må lages en troverdig handlingsplan for hvordan økonomien skal bli bærekraftig. Den jobben må Viking gjøre midt oppe i en situasjon der all oljerelatert virksomhet kniper igjen sponsorsekken.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

I tillegg har klubben vår på kort tid mistet direktør, markedssjef og utviklingssjef. Rekrutt og ungdomsavdelingen til Viking befinner seg i et slags vakum etter at Kjell Inge Olsen gikk på dagen. Thomas Pereira er nå alene med ansvaret for både rekruttlag og juniorlag. Jeg snakker med mange folk om Viking. Når praten kommer inn på lederkabal og struktur i klubben vår er den vanligste kommentaren følgende: «Eg håpe han Granfelt har en plan»

Det håpet deler jeg. Alternativet er altfor skremmende, nemlig at alt som har skjedd den senere tid er resultat av konflikter og tilfeldigheter.

Langsiktig

Jeg forventer ikke at alt skal løse seg på kort tid. Jeg håper bare så inderlig at det finnes en tanke bak alt det som har skjedd i klubben vår den siste tiden. At det finnes en plan som både klubb og supportere kan tro på. En plan som innebærer riktige folk i riktige stillinger. En plan som sørger for at alle i Viking drar i samme retning og som sørger for at emisjonen endelig kommer på skinner. Ikke minst en plan som sørger for at usikkerheten rundt sportslig ledelse blir fjernet.

Noen netter tenker jeg på hva som hadde vært status i klubben vår om Viking IKKE hadde hatt så gode resultater i det siste. Jeg får opp marerittscenarioer der Brann og Bergen fremstår som en syklubb i forhold.

Heldigvis har Jonevret og spillerne klart å snu trenden midt oppe i alt utenomsportslig bråk. I tillegg har det også skjedd en mobilisering blant byens befolkning. På meg virker det som folk forstår at nå trenger Viking hjelp og støtte, ikke bøttevis med kritikk.

Nå er håpet mitt at Viking fortsetter den gode trenden når de møter Aalesund på mandag. Et godt resultat på Color Line stadion vil gjøre at neste hjemmekamp mot Vålerenga blir en toppkamp. Det vil igjen bety mye folk og entusiasme på tribunen. På den måten kan både spillere og supportere sørge for tro og positivitet midt i en vanskelig situasjon.

Så får vi bare vente på planen til Charlie. Jeg håper den finnes.

Hva mener du? Tror du det finnes en plan? Kan Viking komme styrket ut av dette?