Flere engelske medier meldte tidligere onsdag at den tidligere Molde-, Lillestrøm— og Viking-treneren Uwe Rösler tar over den ærverdige klubben Leeds.

Nå har klubben bekreftet avtalen på Twitter. Ifølge BBC er han blitt enig om en toårskontrakt med klubben, og han etterfølger Neil Redfearn. Rösler er klubbens femte manager på under ett år.

– Dette er en sjanse man får en gang i livet med en stor klubb med stort potensial. Jeg trengte ikke å tenke meg om før jeg takket ja, sa Rösler på onsdagens pressekonferanse på Elland Road, ifølge NTB.

HAR SAMARBEIDET FØR: Her blir Uwe Rösler og Gunnar Halle presentert i Molde i 2010. Foto: Herskedal, Kjell

Gunnar Halle (49) blir Röslers assistent, melder Daily Mail. Duoen har tidligere samarbeidet i Lillestrøm, Viking og Molde.

Var trener i Norge

Rösler var trener for Lillestrøm i 2005 og 2006, og for Viking mellom 2006 og 2009. Deretter gikk ferden til Molde en kort periode i 2010, før han overtok jobben i Brentford året etter.

Etter suksess i Brentford tok tyskeren over Wigan, der han fikk sparken i løpet av den nylig avsluttede sesongen.

Leeds endte på 15.-plass i Championship denne sesongen. Klubben er blant de mest tradisjonsrike i England, men har slitt voldsomt etter nedrykket fra Premier League i 2004.