STAVANGER (Aftenbladet): Med første øyekast kan det se ut som om Viking dermed går tilbake til en toledermodell, men styreleder Charlie Granfelt er klar på at det er den nye administrerende direktøren som blir klubbens øverste leder, mens sportssjefen blir underlagt direktøren.

— Vi skal ha en administrerende direktør med markedsbakgrunn som er flink på økonomi og som i kraft av sitt lederskap kan løfte hele organisasjonen. Derfor trenger han eller hun ikke ha en tung, fotballfaglig bakgrunn, sier Granfelt til Aftenbladet.

Han er klar på at den sportslige kompetansen skal ligge i den sportslige avdelingen og at klubben derfor ønsker å styrke seg med en ny sportssjef.

— Spillerlogistikk er et viktig forretningsområde for oss og det blir naturligvis en viktig del av jobben til en ny sportssjef, sier Granfelt.

På tegnebrettet

Siden ting fortsatt er på tegnebrettet er det fortsatt flere detaljer i organisasjonsplanen som mangler.

Kjell Inge Olsen, Arne Larsen Økland og Arild Gjerde har i tur og orden sagt opp jobbene sine de siste månedene.

Oppsigelsene og den vanskelige økonomiske situasjonen er hovedgrunnen til at Viking-styret nå lager en helt ny organisasjonsplan.

Hovedprioriteten er å få på plass en ny, administrativ direktør og deretter en ny sportssjef. Når disse to er på plass vil de se på hva som skal gjøres med den ledige stillingen som utviklingssjef. Da vil det også bli vurdert om klubben skal gå videre med planene om å ansette en ny toppspillerutvikler.

Hva som skjer med Arild Gjerdes stilling er ikke avklart, men Granfelt avviser ikke at det kan bli aktuelt å innlemme den kommersielle direktørstillingen i den nye, administrative direktørstillingen.

— Det er naturlig å se alt dette i en sammenheng og i riktig rekkefølge. Slik at den nye direktøren og sportssjefen får et eierskap til organisasjonen. Det handler ikke om å fylle alle hullene raskest mulig, men å gjøre det best mulig og skaffe Viking en så effektiv organisasjon som mulig, sier Granfelt.

I stillingsannonsen til jobben som administrerende direktør står følgende:

"Vi søker en entusiastisk leder som har evnen til å begeistre våre mange tilhengere, frivillige og medarbeidere. Du har en utpreget kommersiell legning og har solid ledererfaring".

Søknadsfristen er 31. mai og Viking har inngått en samarbeidsavtale med rekrutteringsselskapet Visindi i jakten på den nye lederen.

— Kommer dere til å oppfordre folk til å søke på jobben?

— Nei, vi ønsker at folk skal søke selv. Vi skal ikke drive noen headhunting, sier styrelederen, som påpeker at den nye administrative lederen også blir øverste leder for Vikings barne- og ungdomsavdeling.

Store forandringer

Det er ikke første gang Viking gjør store endringer i klubbens organisasjonsmodell.

Den sportssjefstillingen klubben ønsker seg nå kan minne mye om den Egil Østenstad hadde i 2006. Han var da sportslig administrativ leder, mens Erik Forgaard var administrerende direktør og klubbens øverste leder.

I 2007 gikk Viking bort ifra denne modellen og fortsatte med en toledermodell der Forgaard og Østenstad var sidestilte som henholdsvis administrerende direktør og sportsdirektør.

Da Østenstad sluttet sommeren 2011 valgte Viking å fortsette med en treledermodell. Bjarne Berntsen var direktør, Åge Hareide var manager, mens Kjell Inge Olsen var utviklingssjef.

Etter et drøyt halvår ble den modellen skrotet. Bakgrunnen var at Berntsen sluttet som direktør og Hareide fikk sparken som manager.

Da Kjell Jonevret og Arne Larsen Økland ble ansatt sommeren 2012 gikk klubben tilbake til en énledermodellen der Økland hadde både det administrative og sportslige ansvaret.