VIKING — START 1-0

STAVANGER (aftenbladet): -Jeg følte bare en stor lettelse da ballen gikk inn. Vi spilte egentlig ingen god kamp, derfor var det deilig å få avgjøre, forklarer Zymer Bytyqi overfor Aftenbladet.

Etter at Zymer Bytyqi fikk en pangstart på Viking-karrieren med scoring og stort spill i 3-1-seieren over Tromsø 12. april, har han vært inn og ut av laget. De siste mulighetene har han fått fordi lagkamerater har blitt skadd like før eller tidlig i kampene.

VIKING-HELT: Zymer Bytyqi ble den store helten da han satte inn målet som avgjorde kampen to minutter før ordinær tid. – Det var deilig å se ballen gå inn, sier Lura-gutten. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mot Start var han ikke like het eller involvert som han liker å være. Han erkjenner at han begynte å bli utålmodig da han kikket på stadionklokka og registrerte at det bare var et par minutter igjen av kampen.

Feiret med russen

Karol Mets kranglet til seg ballen rundt 25 meter fra Starts mål. Start-trener Mons Ivar Mjelde mener Solomon Owello skulle hatt frispark i den situasjonen, men det endte med at Zymer Bytyqi plukket opp lærkulen og fyrte den i mål.

— Det var det eneste skuddet jeg hadde i kampen, og tenkte bare på å fyre av. Jeg traff godt og merket at det kokte på stadionet da, sier 18-åringen.

Han løp ned til tribunen hvor russen satt for å feire scoringen. Det var ikke tilfeldig. Blant russen satt flere av Bytyqis kompiser.

- Er du klar over betydningen av et slikt mål med så mange tilskuere på plass dagen før 17. mai?

— Nei, men det var utrolig gøy å se at ballen gikk inn. Jeg kikket opp og så åpningen, svarer Bytyqi.

Mjelde var bitter

Start-trener Mons Ivar Mjelde var skuffet og biter etter oppgjøret. Ikke på grunn av måten lagets hans opptrådte på, men at planen holdt i 88 minutter før den sprakk.

På grunn av fem-seks skader måtte han stille med et redusert og ungt lag. Dermed fikk Mjelde oppleve sitt første 16. mai-tap som trener.

— Vi holder Viking i sjakk, vi gjør dem frustrerte. Jeg er ufattelig stolt over spillerne som gjennomfører planen vi la. Jeg vet at Viking ikke er så gode mot etablert forsvar. Med våre forutsetninger ville det vært stort å klare 0-0 her. Dette var bittert, jeg synes synd på spillerne, sier Mjelde.