Filip Ingebrigtsen har slitt med en skade nede i ankelen siden slutten av april. Etter å ha gjennomført en solid baneøkt sist fredag, bestemte han seg for å stille til start i mesterskapet i Tallinn i Estland. Han var påmeldt på både 1500 og 5000 meter.

— Jeg hadde også en god økt mandag kveld, og alt så lyst. Men tirsdag morgen kjente jeg vondt i overgangen ankel/legg, og ble umiddelbart skeptisk til å løpe forsøket på 1500 meter torsdag. I samråd med fysioterapeuter og trener, pappa Gjert, ble vi fort enige om å droppe den distansen , sier han.

Ville blitt en sjanseseilas

Han håpet i det lengste at han kunne stille til start på kveldens 5000 meter, men etter en del fram og tilbake fant han og sine støttespillere ut at det ville bli en sjanseseilas.

— Jeg har brukt så mye av forsesongen til alternativ trening på grunn av skade, og ønsket ikke å få ta sjanser på å bli satt tilbake nok en gang. Derfor tok vi beslutningen i går kveld på at jeg ikke skulle stille til start i kveld, forklarer Filip Ingebrigtsen.

Men han legger ikke skjul på at han føler seg veldig mye bedre nå enn hva han gjorde etter økten på mandag.

— Faktisk er det slik at hvis det hadde vært 1500 forsøk i kveld, så hadde jeg nok stilt til start. Men en 5000 på piggsko er definitivt så stor belastning, at det nok hadde blitt litt for tøft for foten akkurat nå. Uansett; når jeg først er her i Tallinn er det litt surt å se finalene på disse to distansene fra tribuneplass, understreker han.

Høydetrening i St. Moritz

Nå reiser han til St. Moritz på mandag for å få en solid treningsperiode før han kan få noen gode konkurranser utover høsten.

— Jeg vet at grunnlaget er solid og når jeg får litt mer konkurransespesifikk trening, så er jeg helt sikker på at jeg kan få noen virkelig gode resultater utover høsten. Det er i alle fall mange konkurranser å satse på , forklarer han.

Trener og pappa Gjert Ingebrigtsen er helt klar på at Filip ikke skulle ta noen sjanser for tidlig etter at han bare har drevet med alternativ trening siden slutten av april.

— Filip er rett og slett ikke klar til å konkurrere akkurat nå, og når han kjente litt vondt i overgangen ankel/legg var det ikke vanskelig å ta beslutningen om at han ikke skulle løpe i Tallinn, sier han.

Skynde seg langsomt

Han mener at det nå er viktig at Filip skynder seg langsomt i arbeidet som skal gjøres i høyden.

— Kondisjonsmessig er han fullt på høyden, men han trenger å bruke tiden framover på en fornuftig måte. Han har fått god behandling av fysioterapeuter i Tallinn og han har også kunne gjennomført noen greie treninger de siste par dagene. Men en konkurranse på dette nivået kom nok alt for tidlig for han, sier Gjert Ingebrigtsen.