800 meter-løperen ledet de første 550 meterne av det andre av fire forsøksheat i Tallinn. På bortre langsiden ble han passert av to løpere. Oppløpssiden kontrollerte Frøskeland og gikk videre til morgensdagens semifinale.

Friskmeldt

— Jeg følte meg litt tung, men jeg tror bare jeg trengte en gjennomkjøring. Det løsner nok til i morgen. Jeg trodde ikke sjansen min til å gå videre var mer enn 40 prosent, men det var lettere enn forventet. Jeg hadde full kontroll, sier Frøskeland.

Han er en av tre norske løpere på distansen. Andreas Roth gikk videre med tredje beste tid. Håken Mushom blir også å se i finalen. Frøskeland har slitt med sykdom denne sesongen, men er nå frisk.

— Jeg har slitt litt med pusten, og har ikke ville ta noe risiko. Derfor har jeg ikke hatt noen harde gjennomkjøringer før mesterskapet.

Tiden i semifinalen ble 1.50, snaue tre sekunder bak hans personlige rekord på 1.47,17. ## Vil til finalen

16 løpere av 30 startende gikk videre. De tre beste fra hvert heat og de fire beste tidene. Nå ønsker Glomfjordingen å nå helt til finalen, men tror det kan bli tøft.

— Det blir vanskelig å komme videre fra semifinalen, men hvis jeg får en billig reise og har en god dag kan jeg klare det. Jeg drar fordel av flere løp, sier han.

— Det viktigste er ikke å bli innesperret. Jeg må være smart i feltet. Målet mitt er å unngå å se 49-tallet. Det har jeg aldri løpt på, og vil heller ikke gjøre det, ler 21-åringen.