Eirik Greibrokk Dolve (20) sikter høyt i U-23-EM i Estland.

Mesterskapet starter i Tallinn torsdag, og dit kommer Dolve med en stor porsjon selvtillit etter å ha satt norsk U23-rekord i Göteborg i helgen med et hopp på 5,50 meter.

— Jeg går for medalje. Men jeg må ha full klaff, og må trolig perse for å klare det. For å være helt ærlig tror jeg at jeg må over 5,60 m, sier han.

Det anser han som ikke umulig.

Regn kan være fordel

— Jeg var høyt over da jeg klarte 5,50 i Göteborg. Jeg var ikke i nærheten av listen, så jeg vet at jeg har høyden inne, sier han.

Fri-gutten fra Nesttun er nummer seks i Europa i U-23-klassen.

Tre mann har hoppet 5,65 m. Det er Adrian Valles fra Spania, Jax Thoirs fra Storbritannia og Arnaud Art fra Belgia. Nederlandske Menno Vloon (5,55) og kroaten Ivan Horvat (5,53) har også hoppet høyere enn Dolve – som ligger på en delt sjetteplass sammen med to russere.

— Nivået er høyt, men det er meldt regnvær – og da mener jeg å ha et fortrinn. Det er vel ingen som har hoppet så mye i regn og vind som jeg har gjort denne våren. Så det kan absolutt tale til min fordel, mener 20-åringen.

Prøvde på VM-kravet

Så ille ble det etter hvert, at han flyktet til Porsgrunn og Østlandet for å få trent under mer stabilt gode forhold. Det hjalp, for i superligaen i Russland tangerte han inne-persen og satte U-23-rekord med å svinge seg over 5,45 m. Det holdt til en sterk 5. plass i selskap med Europas beste stavhoppere.

I Göteborg økte han så til 5,50 m, og vant stevnet.

Så kommanderte han listen rett opp på 5,65 m.

— Jeg ville gjøre et ærlig forsøk på VM-kravet. Det ble for høyt denne gang, men jeg hadde iallfall et brukbart forsøk, forteller Dolve.

- Aldri vært bedre

Han mener å ha prikket formen.

- Jeg har vel aldri vært i bedre hoppform enn jeg er nå, så jeg gleder meg skikkelig til konkurransen i Tallinn , sier han.

Dolve ble europamester for junior i 2013. Da hoppet han 5,30. I fjor slet han med skader ved inngangen til sesongen, og det stoppet på 5,35 m.

Nå har han allerede økt persen med 15 centimeter.

— Det er jeg fornøyd med. Men det er mer i vente, vi er bare halvveis i sesongen ennå, sier han.

Treneren tror på medalje

Trener Bjørn Åge Herdlevær mener alt ligger til rette for et bra mesterskap.

— Han er skadefri og i kjempegod fysisk form. Det vi har jobbet med nå, er løpsteknikk og satsryme – spesielt siste biten av tilløpet, sier han.

Herdlevær mener eleven er ganske komplett som stavhopper.

— Han løper fort, er fysisk sterk og har god spenst. Han hopper 2,05 i høyde og hopper også langt i lengde. Han har de fysiske egenskapene som behøves for å bli god, mener han.

Han tror også medalje er innen rekkevidde i EM.

— Jeg blir ikke overrasket om han hopper 5,60 meter. Hvis han treffer, så gjør han det. Og da tror jeg det holder til medalje, sier Herdlevær.

— Men han er ung. Det er viktig å huske på at han kan delta i U-23-EM også neste gang – om to år, fortsetter han.

Sikter mot OL i Rio

I de siste stevnene har han økt tilløpet fra 16 til 18 steg.

— Det gir større fart i tilløpet, og betyr at jeg kan hoppe med et høyere grep og med større staver. Men jeg må være i form for å mestre det. Nå føler jeg at det begynner å sitte, sier Dolve.

— Jeg er veldig fornøyd med de to siste konkurransene. Det føles veldig betryggende å perse i siste stevne før EM, sier han.

- Hva med VM i Beijing?

— Kravet for å komme med dit er 5,65, så det skal vel holde hardt. Jeg har et lite håp om det, men fokuserer ikke så mye på det kravet. Men OL i Rio neste år er et stort mål for meg, og da må jeg opp på slike høyder, svarer han.