Det norske kvinnelandslaget. Foran fra venstre: Kristine Minde, Gry Tofte Ims, Emilie Haavi, Norges kaptein Trine Rønning og Isabell Herlovsen. Bak fra venstre: Lene Mykjåland, Ada Hegerberg, Nora Holstad Berge, Norges keeper Ingrid Hjelmseth, Maria Thorisdottir og Maren Mjelde. Det norske kvinnelandslaget. Foran fra venstre: Kristine Minde, Gry Tofte Ims, Emilie Haavi, Norges kaptein Trine Rønning og Isabell Herlovsen. Bak fra venstre: Lene Mykjåland, Ada Hegerberg, Nora Holstad Berge, Norges keeper Ingrid Hjelmseth, Maria Thorisdottir og Maren Mjelde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

FIFA krever bekreftelse på at VM-spillere er kvinner

– Det er åpenbart for alle at det norske kvinnelandslaget består av kvinner, sier Yngve Haavik i NFF.

Det er den tyske avisen Bild som i dag skriver at spillerne som skal spille fotball-VM i Canada, blir tvunget til å bevise at de er kvinner.

– Det er sant, det var et krav. FIFA har vel sine grunner til at de gjør dette. Vi er uansett glade for å kunne bekrefte at alle våre spillere er av det kvinnelige kjønn, sier den tyske landslagstreneren Doris Fitschen til avisen.

Hele den tyske troppen måtte gjennomføre en kjønnstest. Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter overfor Aftenposten også de norske spillerne måtte bekrefte at de er kvinner overfor FIFA.

– Vi lo av testen

Ifølge FIFAs regelverk, som ble innført i 2011, kan man nå tvinge fotballspillere som skal delta i kamper arrangert av FIFA – både kvinner og menn – til å gjennomgå en kjønnstest for å verifisere at de henholdsvis kvinner eller menn.

– Vi har bekreftet det overfor FIFA; at alle på laget er kvinner. Vi har ikke noe problem med denne regelen, men det er åpenbart for alle at det norske kvinnelandslaget består av kvinner. Så det var ikke nødvendig å gjennomgå noe testing, sier Yngve Haavik.

De tyske spillerne hadde ikke noe i mot testingen.

– Vi lo av testen og tok det ikke så alvorlig, sier landslagsspiller Lena Gössling til Bild.