NADDERUD (aftenposten.no): — Det var kjempespesielt. En kul opplevelse!

Nora Holstad Berge smiler. Med god grunn.

Hun har kommet til Norges VM-oppkjøring med en ny tittel i bagasjen: Tysk seriemester med Bayern München. Det er det ikke så mange fotballspillere som får oppleve i løpet av karrieren.

For annen gang i historien har storlaget fra Bayern vunnet den tyske toppserien for kvinner.

— Herrelaget tok jo også gullet, og for første gangen vant både dame- og herrelaget mesterskapet samtidig. Så gullet vårt ble satt litt ekstra pris på. Det var jo også 5300 og så kampen vår, og det var stor blest rundt det, sier Holstad Berge til Aftenposten etter den første treningen under precampen før VM i Canada.

Titusenvis møter opp på Bayerns feiringer

I Bayern München har de god erfaring med å feire gull i herrenes Bundesliga. Etter sesongen pleier laget å vise seg frem på rådhusbalkongen på Marienplatz midt i byen. Over 35 000 har tidligere møtt opp for å feire sine helter.

Til søndag, dagen etter siste hjemmekamp hvor laget til Pep Guardiola skal få det store trofeet, blir det ny fest på Marienplatz.

Nora Holstad Berge under mandagens treningsøkt med det norske laget før VM i Canada. Foto: Odd Inge Aas

— I år er også vi damene invitert, så da drypper det vel litt oppmerksomhet på oss også. Det er kjempekult, sier midtstopperen som nå har halvannen sesong bak seg i München.En liten utfordring for henne er det at Norge spiller treningskamp i Belgia på lørdag. Flyet hjem til Oslo tar av søndag morgen.

— Jeg må sjekke litt med billetter og sånn, men det hadde vært veldig gøy å få det med seg.

- En fin mellomlanding på veien hjem?

— Ja, veldig!

Supporterleder glad for at Bayern satser mer på damelaget

At det kan være verdt å dra innom München er det ingen tvil om, skal vi tro Martin Pettersen i Bayern München Norge.

Han forteller om meget god stemning på de samme arrangementene de siste årene.

— Det er et veldig populært, og uansett vær er det alltid helt smekkfullt på plassen. Supporterne viser at de er glade for laget sitt, sier lederen i den norske supporterklubben.

Han er glad for at klubben hans nå også satser mer på kvinnelaget, og synes det er ekstra stas at det er et norsk medlem på gullaget.

— Tyskland er et godt land å dra til for norske spillere både på kvinne- og herresiden. Damene er viktige for Bayern. De har mange tilskuere på kampene sine, flere enn mange Tippeliga-lag kan skilte med her hjemme, sier Pettersen.

Pellerud sier Holstad Berge er en viktig spiller på det norske laget

Foreløpig er planen ikke avklart med landslagssjef Even Pellerud.

— Nei, dette har jeg ikke hørt noe om, så det må jeg snakke om med Nora, sier Pellerud.

Han er imidlertid klar på at tysklandsproffen kommer til å spille en viktig rolle på det norske laget i verdensmesterskapet.

— Hun er først og fremst en klok spiller. Hun er en tydelig og god leder, veldig god i duellspillet, smart i posisjonsspillet og en spiller du kan stole på, vurderer han.