Etter skandaleuttalelsen hvor han refererte til kvinnefotballen som en "gjeng med lesber", har italieneren Felice Belloli fått sparken som presiident for det italienske serieforbundet.

Når Belloli nektet å gå av etter uttalelsene, leverte forbundet et mistillitsforlslag. Og på et møte torsdag formiddag stemte en enstemmig forbundskomité for at han måtte sies opp. Det skriver svenske Expressen.

— Veldig bra. Det er et steg i riktig retning at han må gå av, sier Maria Karlsson, som spiller for italienske Brescia, til Expressen.

Vurderte boikott

Karlsson har og en ekstra grunn til å være fornøyd med oppsigelsen. Den italienske spillerforeningen vurderte en boikott av damenes cupfinale i Italia mellom Karlssons Brescia og Tavagnacco dersom Belloli ikke ble sparket. Nå kan finalen, som skal spilles fredag, bli en realitet igjen.

— Jeg vet at spiller- og trenerforeningen har en del andre krav de ønsker å få igjennom, som et eget damefotballforbund. Men jeg er mye mer positiv til at det blir kamp nå som Belloli er fjernet, sier hun til Expressen.

Skapte reaksjoner

Bellolis uttalelser skapte reaksjoner, ikke bare i hjemlandet, men i hele fotball-Europa. Norges Karen Espelund var svært oppgitt da hun fikk høre om uttalelsene.

— Spørsmålet blir hvordan organisasjoner skal møte sånne uttalelser, skal du tie det i hjel, eller skal du si «hei, dette må du stå til ansvar for». Det her må jo italienerne ta tak i nå selv, sa Espelund tidligere denne uken.

Nå har italienerne tatt tak.