Når TUIL tar i mot Ullern på søndag spiller spissen sin 150. A-lagskamp (serie og cup) for TUIL. På de 149 første kampene har Lysvoll banket inn hele 91 mål for "Dalingan".

77 av disse har kommet i serien, og 25 er scoret i 1.-divisjon.

-Det er en solid statistikk det der. Jeg er fornøyd med det. Og det blir et naturlig mål å passere 100 mål i år, sier jubilant Vegard Lysvoll om statistikken.

Og å komme opp på 150 A-kamper for TUIL gjør 25-åringen stolt.

-Man blir stolt av det også. TUIL er en klubb man har blitt veldig glad i. Man skal ikke se bort fra at det blir flere sesonger, sier han.

— God nok til å spille høyere

For tross 15 mål i 1.-divisjon i fjor og 12 fulltreffere i årets 2.-divisjon, ser Vegard Lysvoll ut til å bli på TUIL Arena ut sesongen.

— Det har vært stille og rolig. Jeg får ta sikte på å bidra til at TUIL rykker opp igjen. Vi har vært i denne situasjonen før, hvor vi har vært et stykke bak før høstsesongen, sier Vegard Lysvoll.

TUIL-trener Gaute Helstrup skjuler ikke at spissjuvelen kan klare seg på et høyere nivå.

— Han er ikke for god til å spille 2.-divisjon, men han er god nok til å spille på høyere nivå også, sier han.

Treneren, som har tilbrakt storparten av de siste 25 årene som spiller og trener i TUIL, vil ikke ennå sette Lysvolls bidrag til klubben i et historisk perspektiv.

— Han er bare 25 år. Det er for tidlig å oppsummere karrieren. Men vi vil gjerne ha Vegard i flere år. Da kan han bli en veldig, veldig markant skikkelse i TUIL-historien, sier Helstrup og legger til:

-I perioden når Vegard har spilt så har han vært en av våre viktigste spillere. Han har ikke like mye assist som mål, men det ganske nært opptil, poengterer treneren som fører statistikk på det meste.

Optimisme

Etter 4-1-seieren borte mot Vålerenga 2 torsdag kveld går TUIL inn i søndagens hjemmekamp med stor optimisme. Vetle Vinje og Mathias Johnsen var tilbake på banen for TUIL mot VIF 2. — Det var veldig gledelig å se dem tilbake, og at Jonas Høylo fikk fortjent spilletid, sier treneren.

Han forteller at Eirik Bertheussen er tilbake til kampen mot Ullern, mens kampen trolig kommer for tidlig for Eirik Sørensen og Mohammed Ahamed.

— Vi holder muligheten åpen, men denne kampen kommer trolig for tidlig, sier Helstrup.

TUIL tåler neppe mange flere feilskjær dersom håpet om opprykk skal leve videre. Et opprykk som vil øke sjansen for flere sesonger og scoringer i TUIL-drakten for Vegard Lysvoll.

-2.-divisjon er en divisjon jeg helst ikke vil spille i. Men TUIL har ambisjoner om å rykke opp. Det er det som fortsatt er målet mitt og klubben sitt, sier klubbens spissjuvel.