RAUFOSS/TROMSØ: Håvard Lysvoll forlot TUIL og tvillingbror Vegard etter seks sesonger til fordel for Raufoss foran årets sesong. Fire scoringer har det blitt for 25-åringen fra Henningsvær og med 11 kamper igjen å spille, tror Lysvoll på opprykk med de gulkledde.

— Mye kan være gjort i løpet av de neste kampene når vi møter Notodden hjemme, Alta og Nybergsund-Trysil borte og Moss hjemme. Jeg har jo gode erfaringer med å rykke opp fra 2.-divisjon, så jeg satser på at den statistikken holder seg, sier Lysvoll.

Ubeseiret

Han er ikke med i helgens kamp Notodden på grunn av tre gule kort og får seg dermed en ekstra feriehelg hjemme i Lofoten. Raufoss står nå med ni seiere, to uavgjorte og ingen tap når 11 kamper gjenstår.

— Det er lov å håpe at vi går gjennom hele sesongen ubeseiret. Det er utrolig vanskelig, men ingenting er umulig, sier 25-åringen.

Som stortrives sørpå, der han ble gjenforent med sin barndomskamerat Markus Rolandsen.

— Markus er ett år yngre enn meg og fra Svolvær. Vi gikk på videregående sammen og spilte sammen i FK Lofoten. Det var han som anbefalte meg til Raufoss foran årets sesong, forteller Lysvoll.

Toårskontrakt

Han signerte toårskontrakt, men har en klausul i kontrakten, som gjør at han kan forlate etter årets sesong.

— Et opprykk vil ha mye å si for om jeg blir her, selv om jeg trives. En retur til TUIL vil jeg aldri utelukke, jeg er en åpen for å dra tilbake dit engang.

Men 25-åringen håper at han kan bli klar for enda større oppgaver etter årets sesong.

— Jeg har ingen agent eller hørt noe fra andre klubber, men jeg satser på at en god høstsesong i Raufoss vil gjøre at det åpner seg muligheter i divisjoner høyere opp. Jeg blir i hvert fall her ut året, sier han.

TUIL og tvillingbror Vegard har en litt tøffere oppgave enn Raufoss, der de er ni poeng bak serieleder KFUM med en kamp mindre spilt.

— Jeg håper jo de klarer det, sier Lysvoll, som kan forteller at forskjellene mellom klubbene er store.

— I Raufoss har vi i snitt 800 på kampene og omtrent 250 tilskuere på bortekampene, fordi nesten alle kampene er i nærområdet, så det er et litt annet trykk. Vi spiller også en annen type fotball. mindre ballbesittende, mer defensivst strukturert, der vi bruker kontringer og har mer fokus på å komme rundt på kant og slå innlegg, forteller høyrekanten fra Henningsvær.