MORTENSNES: – Det stemmer, det. Det er stort sett ”done deal» – over 90 prosent sjanse for at jeg blir TUIL-spiller. Vi skal få ordnet det når Roger (Ness, TUILs daglige leder) kommer hjem fra ferie i neste uke, sier Sondre Laugsand til iTromsø.

Dermed blir han trolig spilleklar til TUILs første kamp etter ferien, borte mot Finnsnes 1. august.

Høyreiste karer

Simon Laugsand kom til TUIL foran årets sesong og får nå altså selskap av lillebror – som har flyttet til Tromsø for å studere psykologi. De to har allerede kjøpt leilighet i lag på Mortensnes.

– Det passet bra praktisk for oss. I tillegg er han en god spiller, så det blir bra å få ham til TUIL, sier storebror Simon.

Begge to er høyreiste karer, Simon er 190 centimeter, men lillebror er størst. Han rager 192 centimeter over bakken. Simon har tatt venstrebackplassen med storm for TUIL denne sesongen, mens Sondre er midtstopper/defensiv midtbanespiller.

– Sondre kan spille i hele sentrallinja, og det at han er anvendelig er en klar styrke for oss. Vi har ikke så mange slike typer i stallen. Men i tillegg har han en treningsmentalitet som vi liker veldig godt, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Han bekrefter at 20-åringen kan signere om kort tid.

– Det tar bare én dag å få papirene i orden. Sånn sett er det god nok tid til å få ham klar til neste kamp. Vi får se. Ting er ikke i boks ennå, sier Helstrup.

SPILTE SAMMEN I TUIL: Vegard Lysvoll er fortsatt TUIL-spiller. Broren Håvard spiller nå for Raufoss. Foto: Rune Robertsen

Flere brødreparBrødrene er fra Sortland. Sondre var i over to år i TIL-systemet, men har spilt en halv sesong i Førde i år. Storebror valgte en litt annen vei før han endte i TUIL.

Han spilte collegefotball i New York og South Carolina i to år. I fjor spilte han for TUILs 2.-divisjonsrival KFUM Oslo.

Og i debutsesongen har han vært meget god på venstrebacken for TUIL.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å komme til TUIL. Det har gått bedre for meg enn jeg kunne håpe på. Det er en veldig fin og ambisiøs gruppe som gleder seg til trening hver dag. Nivået er høyt, så man må være skjerpet hele tiden. Jeg føler jeg har utviklet meg i rett retning denne sesongen, sier Simon Laugsand.

– Vi er veldig godt fornøyd med det han har bidratt med. Simon er offensiv i hodet og har en veldig god treningsmentalitet. Det gir oss mye, og han har hatt en fin utvikling i backrollen sin, men han har fortsatt ting å jobbe med, sier Gaute Helstrup.

TRE GANGER TO: Her er tre par TUIL-brødre fra 2001, fra venstre: Vegard Berg-Johansen, Stein Berg-Johansen, Aragorn Appelbom, Tobias Appelbom, Tommy Bertheussen og Eirik Bertheussen. Foto: Ronald Johansen

TUIL har hatt flere solide brødrepar opp gjennom årene. De fleste husker Roger og Rune Lange, Vegard og Håvard Lysvoll, Tommy og Eirik Bertheussen og Eirik og Hans Åge Yndestad.– Det er bra brødrepar som har vært her tidligere, så det er litt å strekke seg etter, sier Sondre Laugsand.