TUIL ARENA: TUIL er på 4.-plass med 24 poeng etter 11 kamper i 2.-divisjon, avdeling 1. Det er ni poeng opp til serieleder KFUM. Oslo-laget har riktignok én kamp mer spilt.

Men høstlaget TUIL er i ferd med å legge bak seg en bra vårsesong, historisk sett.

OPTIMISME: Her er TUIL-trenerne Gaute Helstrup og Håvard Fjellvang.  Foto: Daniel Lilleeng

– Etter 11 kamper har vi bare åpnet sterkere én gang tidligere i allnorsk 2.-divisjon (2013, se faktaboks). Det er stort sett på høsten at vi har tatt mye poeng. Det er ikke noen selvfølge at det skjer igjen, men det gir oss tro på at vi kan gjøre det, sier trener Gaute Helstrup.TUIL har mange ganger hatt knallsterke høstsesonger.

– Jeg tror det ofte har gått på at vi har vært flinke til å jobbe godt over lengre tid. Vi har hatt stram struktur utover sommeren og høsten og trent godt. Kanskje har andre lag i 2.-divisjon mistet litt av trykket etter ferien, mens vi har stått løpet bra, sier Helstrup.

TUIL-toppscorer Vegard Lysvoll sier han absolutt har tro på at klubben skal få til en sterk høstsesong.

– Vi har fått inn nesten et halvt lag, så relasjonene i troppen vil bare blir bedre utover sesongen. Videre har vi hatt noen skader, men det ser ut til at folk er på vei tilbake. Det er viktig at alle er med etter ferien. Da blir treningene bedre, og i tillegg har vi en sterk tropp, sier Lysvoll.

Sterkt KFUM

Helstrup ønsker ikke å spekulere i hvor mange poeng Tromsdalen bør ha for å klare 1.-plass og opprykk til OBOS-ligaen.

– Det er nesten umulig å spå. Det har ikke noe verdi å spekulere i det. Vi må i alle fall prøve å ta enda mer poeng enn vi har gjort per kamp hittil og se hvor langt det holder, sier Helstrup.

Til nå er det nettopp bare TUIL som har tatt poeng fra KFUM. TUIL vant 3–1 hjemme i «dalen» 28. juni.

– Det er et godt lag som har hatt en knallsolid sesong hittil. Samtidig vet vi at vi kan slå alle i avdelingen, noe vi viste mot dem også. Men det er imponerende det de har gjort. Fortsetter det slik, er det bare å ta av seg hatten. Men det blir en lang høst for KFUM som for alle andre lag og vi får se om de står løpet ut. Vi må konsentrere oss om oss selv og bli litt bedre hele veien, sier Helstrup.

Tre ute

Til søndagens hjemmekamp mot Skeid er tre spillere ute med skader: Eirik Sørensen, Vetle Vinje og Mohammed Ahamed. Sistnevnte fikk nylig tatt MR-bilder av en vond hofte. Men Helstrup håper å ha alle tre tilbake til høstsesongen.

Og da blir det neppe noen forsterkninger i sommervinduet.

– I utgangspunktet har vi ikke tenkt å gjøre de store tingene. Om det er spillere som viser seg å være lenger ute med skade, kan det være ønskelig å få inn forsterkninger. Hvis ikke, har vi de vi har og stiller godt rustet utover sesongen, sier Helstrup.