TUIL banket i dag Vålerenga 2 4-1 på bortebane i den viktige hengekampen, og tok dermed inn tre poeng på KFUM Oslo i kampen om opprykk. Med poengtap i dag så ville sjansene for å ta steget opp en divisjon blitt betraktelig senket, men TUIL hadde stålkontroll på kampen fra start til slutt.

— Det føles veldig bra og ta tre poeng i dag. Jeg synes vi gjennomfører en fin kamp hele oppgjøret gjennom, så er det alltid selvfølgelig bra å score fire mål, sier Gaute Helstrup til iTromsø.

Vært ute i 3 måneder

Det smakte naturligvis godt med en kontrollert seier og tre viktige poeng for TUIL, men for Helstrup var det enda mer positivt å hente fra kampen.

— Mathias Johnsen og Vetle Vinje var tilbake på banen for oss, og det var veldig viktig for oss å gi de kamptrening. Begge to har slitt med skader i lang stund nå, så det var gøy å se de to spille fotball igjen, sier Helstrup.

Mathias Johnsen har hatt ankel- og lyskeproblemer i tre måneder nå, men det er spesielt ankelen som har vært mest ødeleggende. Han kom inn på banen etter 64 minutter for Håkon Kjæve.

— Jeg kjente ingen problemer med lysken i dag, men jeg kjenner at jeg må trene opp ankelen videre og komme meg i form, sier Mathias Johnsen til iTromsø.

Unggutten kan fortelle at det har vært tungt å være skadeplaget og se at TUIL har slitt med å ta poeng.

— Det har ikke vært noe særlig å sitte på sidelinja uten å ha muligheten til og bidra. Spesielt tapet mot Finnsnes sist helg var veldig tungt, sier Johnsen.

Trøblete kne

For Vetle Vinje har det ikke bare vært en enkeltskade som har vært problemet.

— Det har vært veldig mye i løpet av det siste året. Jeg har hatt både lungebetennelse, skade i lysken og i det siste har det vært kneet som har holdt meg ute av spill. Det er klart at det er kjedelig og alltid komme tilbake, så er det noe nytt som skjer som gjør at man må sitte på sidelinja. Men det føltes utrolig godt å være tilbake på banen for TUIL igjen, og nå krysser jeg fingrene for at det ikke blir flere skadeopphold, sier Vetle Vinje til iTromsø, som fikk 35 minutter på banen for Tor Martin Mienna.

Helstrup er veldig glad for å ha to nye spillere tilbake for fullt i en høstsesong på jakt etter opprykk, og synes prestasjonen til Johnsen og Vinje var absolutt brukbar.

— Jeg synes det var bra. De får mye ball og de kommer bra inn med det, så det er veldig positivt at vi har flere alternativer, sier Helstrup.

Søndag er det ny kamp for TUIL, og da møter "Dalingan" Ullern på TUIL Arena.

— Det er overhodet ikke noe problem at det er mange kamper på kort tid. Dette opplevde vi tidligere denne sesongen da vi kom langt i cupen (4. runde), så det er ikke noe problem for oss, sier Helstrup.

Dagens målscorere var Tobias Nygård Vibe, Anders Jenssen, Elias Skogvoll og Vegard Lysvoll.