TUIL ARENA: Lysvoll ble sist mandag matforgiftet, og hadde ikke trent mer enn en kort økt i forkant av seriekampen mot Stabæk 2. Der viste han hvorfor han er så viktig, og scoret 1-0-målet i oppgjøret som endte 3–0. – Det ble utrolig tungt etter hvert og jeg måtte gi meg etter en time. Målet er nå å være klar til torsdagens cupoppgjør mot Bodø/Glimt, sier Lysvoll til iTromsø.

Spionerte

På tribunen i ettermiddag satt Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan. Han hadde tatt turen for å ta laget i nærmere øyesyn.

– Vi vet at TUIL har spennende typer i laget sitt, og Vegard er blant disse. TUIL liker å ha mye ball, og vi tar absolutt ikke lett på denne kampen, og kommer ikke til å prioritere den ned trass i at vi har seriekamp allerede til helga igjen, sier Bjørkan til iTromsø.

Da TUIL sist møtte Glimt i en obligatorisk kamp i Tromsdalen vant de 3–0 etter at Lysvoll scoret ett av målene. Det er så langt tilbake som i 2012. – Jeg satser definitivt på en reprise av det, sier Lysvoll stående utenfor garderobene på TUIL Arena.

– Vi har en trygghet i laget fordi vi tidligere, senest i fjor, møtte eliteseriemotstand og slo dem ut, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Nære Glimt

Lysvoll vokste opp i Henningsvær i Lofoten der de fleste er Glimt-supportere. Så også Lysvoll.

– Jeg var nære ved å gå til Glimt i 2011, men valgte i stedet TIL. Det var veldig aktuelt den gangen, sier spissen som mot Stabæk scoret sitt femte seriemål for sesongen.

– Jeg har slitt med lårhøner og ankelskader i tillegg til denne sykdommen jeg nettopp hadde, så det har vært mye.

For TUIL har fra før en lang skadeliste. Eirik Bertheussen, Eirik Sørensen, Mathias Johnsen, Vetle Vinje og Mohammed Ahamed var alle ute mot Stabæk 2. – Det er vel antakelig bare Eirik Bertheussen som kan bli klar av de spillerne der, sier Helstrup.