I dag var det duket for den klassiske nordnorske duellen mellom Finnsnes og TUIL. Hjemmelaget tok imot opprykksjagende TUIL på Finnsnes Stadion, og selv om TUIL styrte banespillet så var det til slutt Finnsnes som kunne juble for tre poeng — på den mest smertefulle måten for "Dalingan". For i det 90. minutt så fikk tidligere TUIL-back og TIL-legende Hans Åge Yndestad vende opp på en femøring i feltet til bortelaget, og banket ballen i nettmaskene til stor fortvilelse for gjestene.

— Det er veldig, veldig surt. Dette var en kamp vi skulle ha tre poeng, og vi styrer banespillet og jeg føler vi er det beste laget, sier Tor Martin Mienna til iTromsø.

– Brast drømmen om opprykk med dagens tap?

– Det ser sånn ut. Vi må bare tenke på oss selv fremover.

– Det snakkes ikke høyt om opprykk?

– Jeg tror ikke det engang hviskes i gangene om opprykk, sukker Mienna oppgitt.

– Det gjør det ekstra surt

Gaute Helstrup var langt nede etter dagens sure tap mot Finnsnes. Foto: Jonas Johnsen, Folkebladet

TUIL prøvde fortvilet å finne åpninger i Finnsnes' kompakte forsvar på tampen av oppgjøret, men det ville seg ikke for gjestene fra Tromsø. Laget fra Lenvik var svært lystne på å stikke kjepper i hjulene til TUIL, og da var det "selvfølgelig" Hans Åge Yndestad som ble matchvinner med 3-2-scoringen.– Det er litt ekstra surt at det er nettopp han som avgjør. Han var sikkert fornøyd selv, og Hans Åge er en rutinert målscorer. Men når vi står tre stykker og klør oss i ræva uten å klare og få den ballen vekk, så skjer slike ting, sier Eirik Bertheussen.

Midtstopperen har dog ikke lyst å svartmale situasjonen i like stor grad som Mienna. Kjelsås og KFUM Oslo delte poengene i Oslo, og dermed tapte TUIL kun ett poeng til serielederen.

– Jeg tror ikke det er helt over enda, men det er selvfølgelig vanvittig surt å tape i dag. Vi tapte kun ett poeng til KFUM Oslo, og vinner vi hengekampen så har vi fremdeles muligheter, sier Bertheussen.

– Ikke effektive nok

TUIL-trener Gaute Helstrup var ikke mye mindre skuffet enn TUIL-spillerne.

– Først og fremst slipper vi inn noen mål bør vi kunne få ballen ut av farlig sone. Det gjelder egentlig alle tre målene, det siste er i boksen i 15 sekunder uten at vi får den vekk, sier en oppgitt Helstrup til iTromsø.

Bertheussen velger å rose enkelte deler av spillet til Finnsnes.

– De er aggressive og gode i boksen vår, men helt ærlig er det vi som er elendig enn at Finnsnes er gode, sier Bertheussen.