Både Norge og Romania står med fire poeng før kveldens oppgjør, og Camilla Herrem (29) har tegnet seg for 13 mål etter tre VM-kamper. Flere av scoringene har vært signaturskuddet hennes fra venstrekanten, nemlig trickskuddet. Hun er norsk toppscorer så langt, og kun Veronica Kristiansen har fått mer spilletid på det norske laget av Thorir Hergeirsson enn den tidligere Byåsen-proffen.

Camilla Herrem jubler for norsk scoring i VM. Foto: NTB scanpix

Når Norge møter Romania i kveld, betyr det et gjensyn med gamle klubbvenninner fra tida i Baia Mare for 29-åringen. Camilla Herrem meldte overgang til danske Team Tvis Holstebro foran denne sesongen.— Det blir koselig å møte dem igjen, sier Herrem.

VIDEO: SE HERREMS LIV I DANMARK ØVERST I SAKEN.

En annen treningskultur

Men når hun tenker tilbake på proffoppholdet i Romania generelt, er ikke alt like koselig.

— De har en litt annen treningskultur, sier Herrem.

- Hva tenker du på?

— Jeg er vant med at spillerne kan si mer. I Romania bestemmer treneren. Jeg vil gjerne vite grunnen bak det vi gjør og prøvde å analysere hvorfor ting ble gjort. Det gjorde noe med motivasjonen.

Fikk overskudd av kampene

Hun forteller også om stor totalbelastning.

— Vi hadde gjerne to håndballøkter om dagen. Jeg måtte presse inn styrke- og intervalltrening innimellom. Jeg ble sykt sliten. Det var en ny erfaring. Der tenker alle mer på seg selv, men jeg angrer ikke på at jeg dro, sier Herrem.

Med overgangen til dansk håndball, har venstrevingen fått håndballgleden tilbake.

— Kampene vi spilte i Romania ga meg overskudd. Vi hadde de beste tilskuerne, det var helt vilt. Men i Romania ble håndball en jobb. Nå er håndball gøy igjen, sier landslagsvingen med 168 landskamper.