FREDERIKSHAVN: Danskene elsker henne. Motstanderne fortviler. Det går fryktelig fort når Danmarks playmaker setter fart. Og hun behersker nesten alt.

Av alle danske håndballyndlinger kommer «Mulle» svært høyt på listen. Hun har godt humør, er en stemningsskaper i laget og populær blant de andre spillerne. Og så er det selvfølgelig et par andre ting som har brakt henne i vinden.

Da hun som 18-åring kom til Holstebro – klubben hvor Silje Solberg og Camilla Herrem spiller – fant hun tiden inne til å si at hun liker jenter. Både på banen og utenfor.

– Det var som en stein falt til jorden. Jeg slapp å komme med masse små løgner, har den lille store håndballspilleren sagt om opplevelsen av å stå frem som lesbisk.

Nærkontakt med eksen

Nykøbing-spiller «Mulle» var påtenkt å være en av Danmarks to bærebjelker under VM. Nå må bærebjelken tåle et ekstra trykk. Mandag forsvant Danmarks andre playmaker, Lotte Grigel ut av mesterskapet med ødelagt korsbånd.

Nå er det «Mulle» som får hovedansvaret med å fôre strekspiller Mette Gravholt med innspill. Og hvem er Gravholt? Jo, det er Kristinas tidligere kjæreste. Heldigvis for laget, har de fortsatt et godt forhold.

"Mulle" har et godt forhold til alle. Derfor er det ikke noe problem å få en ny makker som playmaker. Da Grigel forsvant ut, ble Anne Sophie Okkels hentet inn. Hun er en helt annen spillertype, mer en bulldoser. Men det er "Mulle" som må dra det tyngste lasset mot det som forhåpentlig skal bli en finale i Boxen i Herning søndag 20. desember.

Får skryt av norsk trener

– «Mulle» er en verdensklassespiller og en flott jente. Hun har en vanvittig speed i spillet sitt, og du kan se på henne at hun elsker håndball. Enten det er morgentrening, ettermiddagstrening eller kamp, så er hun like entusiastisk, sier Reidar Møistad – trener for København.

– «Mulle» har trent helt enormt denne sesongen for å slå til for fullt under VM på hjemmebane. Hun behersker alle deler av spillet. Farten og blikket kompenserer for det hun mangler i høyde. Hun løper fra andre spillere med ball, sier Møistad om den 1,63 korte playmakeren.

– Hvordan stopper man en sånn spiller?

– Godt og aktuelt spørsmål. Vi skal møte Nykøbing 29. desember. For begge er dette den viktigste kampen i året. Hun er så rask at det er vanskelig å fjerne henne. Å stoppe linken mellom henne og Mette Gravholt er det viktigste, sier Møistad – den eneste norske treneren i dansk eliteserie.

Full av tatoveringer

Det kan virke som om tatoveringsbransjen har overtatt for oljeindustrien som den mest lønnsomme, og «Mulle» har også bidratt til overskuddet i bransjen.

– Allerede da jeg var liten jente ville jeg ha en, men det er ikke lov å tatovere seg før man blir 18 år. Da jeg ble det, satte jeg meg i stolen. Det gjorde supervondt, og jeg bestemte meg for at jeg aldri skulle gjøre det igjen. Men så har jeg satt meg i stolen igjen og igjen, forteller den danske jenta i en video hvor hun viser frem alt – altså tatoveringene.

På det ene håndleddet har hun en tatovering hvor det står «mor». På samme måte har hennes mor en hvor det står «Mulle».

På den høyre tommelen står det 7, på den venstre 9. Det er hennes lykketall.

Det store gjennombruddet?

I den danske serien har 26-åringen i en årrekke var blant de beste, men danskene mener at hun kan overbevise enda mer i mesterskapene. Skjønt, hun var svært sentral da Danmark tok VM-bronse i Serbia i 2013. Da scoret hun 45 mål på ni kamper og hadde haugevis med målgivende. I fjor kom hun på All Star Team i EM, men Danmark ble bare nummer åtte.

Og dem får Danmark møte i siste del av puljespillet. Etter lette kamper mot Japan og Tunisia, kom Serbia (i går), Ungarn og Montenegro. I åttendedelsfinalen venter trolig lettere motstand enn det Norge må gjennom. Nabogruppen består av Nederland, Kina, Cuba, Polen, Sverige og Angola.

"Mulle", ta frem ditt beste mot de beste!

Da vil Danmark elske deg enda mer.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: