FREDERIKSHAVN: For noen måneder siden forsvant Lærke Møller ut av VM-diskusjonen med ødelagt korsbånd. Men Danmark hadde fortsatt to toppspillere igjen på den viktige plassen som midtback: Lotte Griegel og Kristiane Kristiansen. Nå har de bare Kristiansen igjen av de tre førstevalgene.

Det var i Danmarks kamp mot Tunisia søndag kveld at uhellet var ute for Griegel, som i høst meldte overgang til Katrine Lundes Rostov-Don etter at hun røk i tottene på moderklubben Esbjerg.

— Vi er veldig lei oss på Lottes vegne, og vi er svært ergerlig over at vi må unnvære henne resten av turneringen, sier landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen.

Erstatteren skulle inn

Griegels uhell skjedde da hun slo kneet i gulvet. Hun trodde først at det ikke var noe alvorlig og gikk selv til garderoben. I en undersøkelse etter kampen fikk imidlertid landslagslege Morten Storgaard mistanke om at det kunne være noe alvorlig og sende henne til scanning mandag. Den viste at fremre korsbånd i venstre kne er røket.

Inn som ny spiller kommer Anne Sophie Okkels fra Århus.

— Vi har hele tiden hatt i tankene at Okkels skulle inn i troppen, men nå skjer det litt raskere enn planlagt, sier Bruun Jørgensen.

Det er andre år på rad at Lotte Griegel blir skadet i et mesterskap. Også under EM i fjor fikk hun en kneskade.

Danmark har hatt en lett start i VM mot Japan og Tunisia. Tirsdag kommer den første ordentlige prøven, mot Serbia.

Uten playmaker Lotte Griegel.

HØR VÅR SISTE PODCAST HER: