FREDERIKSHAVN: — Jeg gleder meg veldig til å møte Norge. De er regjerende OL-mestere, sier Kitsa Escobar og stråler av forventninger. At det kommer til å bli et braktap, ser ikke ut til å bekymre i det hele tatt.

— Kjenner du til noen av de norske spillerne?

— Heidi Løke. Hun er verdens beste!

- Hvordan tror du det kommer til å gå mot Norge?

Heidi Løke, til venstre, Amanda Kurtovic og de andre norske jentene får svært enkel motstander mandag kveld. Foto: NTB scanpix

— Jeg vet at vi kommer til å tape. Vårt mål er å ha fremgang fra kamp til kamp, forklarer Escobar, som virkelig fikk trening i å hente ballen ut av nettet i Purto Ricos første VM-kamp noen gang. Mot Romania ble det tap 14-47 etter 3-23 ved pause. Rumenerne var litt snille med jentene fra Karibia i annen omgang.

Escobar er 1,64 høy

Tendensen i håndball er at keeperne blir lengre og lengre. Det har nok ikke hverken Peurto Rico eller Escobar fått med seg. Hun måler 1,64. DIREKTE 20.30: Puerto Rico - Norge

— Jeg vet at jeg er ganske liten, men jeg synes det er morsomt å stå i mål. Tidligere spilte jeg, ja – hva heter det – jo, back. Left back. Men jeg synes jeg blir bedre og bedre i mål, og der får jeg gjort mer for laget, sier Escobar, som ikke rekker opp til tverrliggeren uten å hoppe.

— Det kan bli stortap mot Norge?

— Ja, men det blir en ny opplevelse. Vi skal prøve å forbedre oss, gjøre færre feil og komme nærmere et bra resultat, sier solstrålen Escobar.

Har ikke nasjonal serie

Trener Camila Esteves forteller at Puerto Rico har cirka 500 håndballspillere, men da er alle medregnet – også barn og ungdom. Det eksisterer ingen serie. Jentene møtes og spiller mot hverandre i uformelle kamper.

— Håndballen blir stadig mer populær hos oss. For 20 år siden eksisterte den ikke i det hele tatt, sier Esteves om den karibiske øya som har fire millioner innbyggere.

— Tre ganger har vi deltatt i junior-VM, men dette er første gang vi er med på seniornivå. Målet er bare å ha fremgang, sier Esteves.

Velkommen hos Hergeirsson

Om håndball heter det at der er det plass til alle typer kropper. Den påstanden lever Puerto Rico opp til. Mens keeperen er knøttliten, er den ene backen 1,70 høy, men veier 81 kilo. Det blir litt kontrast til atletene fra Norge.

Har de i det hele tatt noe å gjøre i VM? Spørsmålet blir alltid reist når det kommer et slaktoffer. Thorir Hergeirsson synes det.

— For en del år siden så ristet vi på hodet over Brasil, som tapte med 15-20 mål. I forrige VM ble de verdensmestere. Skal vi utvide håndballfamilien, må de nye landene få lov å være med og lære, mener Norges landslagssjef.

Norges VM-rekord er 47-10 over Australia og 48-11 over Uruguay.

Ta frem kuleramma kl. 20.30 mandag kveld!