DIREKTE 20.30: NORGE-KASAKHSTAN.

FREDRIKSHAVN: Kampen mot Puerto Rico mandag var matchen hvor alle som ikke slapp til mot Russland skulle få prøve seg. Flere av dem tok godt vare på sjansen, ikke minst Linn Jørum Sulland, som scoret på samtlige syv forsøk. Også mesterskapsdebutanten Marta Tomac kom godt fra det. Og Vilde Mortensen Ingstad, som ikke slapp til i Møbelringen Cup, kom også på banen og scoringslisten.

Mot Kasakhstan er det slutt på snillismen.

— De som skal dra lasset fremover kommer til å få mer spilletid, sier keepertrener Mats Olsson, som står for uttalelsene når landslagssjef Thorir Hergeirsson ønsker mediepause.

Lett motstander

— Vi er bra når konsentrasjonen er bra, og det er flere spillere som viser seg frem. For Vilde var det viktig å få gjøre sine første VM-mål å gå videre, oppsummerer Olsson kampen mot Puerto Rico.

- Betina Riegelhuth greide ikke å vise seg frem?

— Vi prøver å gi alle selvtillit, men vi må først og fremst tenke på laget. Betina er sterk både fysisk og mentalt og vil kunne ta sjansen når hun får den senere i mesterskapet. Vi trenger alle 16, og vi må få så mange som mulig nærmest sitt beste. Vi er ikke et lag som henger på fire-fem spillere, fastslår svensken.

Norge har møtt Kasakhstan bare én gang tidligere. Det var under OL i London, og Norge vant enkelt 39-15. Kasakhstan ledet 7-5 over Romania etter 12 minutter, men tapte til slutt med 14. Norsk Tipping har 18 mål som handicap på langoddsen.

AFTENPOSTENS FERSKESTE PODCAST: