Heidi Weng (24) tror at Ingvild Flugstad Østberg (25) blir en dominant faktor i langrennsløypa i mange år framover.

Søndag tok Østberg sin første verdenscupseier i et distanserenn da hun tok igjen og gikk fra Therese Johaug på den 3. etappen av Tour de Ski i Lenzerheide.

Dermed overtok hun også begge ledertrøyene i sammendraget før den kommende sprinten i Oberstdorf tirsdag.

Selv om Østberg var overrasket selv, så var verken Johaug eller Weng det. De sier at de har sett hva som har vært i emning.

– Mange synes det er sykt det Ingvild gjør, men jeg gjør egentlig ikke det. Ingvild er vanvittig sterk og viser at hun er i kjempeform. Til og med Marit Bjørgen har slitt med å riste av seg Therese, og jeg synes det er skikkelig imponerende at hun tok ni sekunder. Jeg tror vi får en ny utfordrer til Therese og en ny dronning fort. Ingvild er litt det samme som Marit. Hun er vanvittig sterk i både sprint og distanse, og de to egenskapene er det få som har. Jeg tror hun blir sterk i både i Touren nå, verdenscupen sammenlagt og i årene som kommer, sier Weng.

Østberg selv forstår Weng, men maner samtidig til litt realisme oppi det hele.

– Det er lett å si noe slikt etter en dag som dette, men som sagt har Therese et helt annet nivå inne enn meg, og når Marit kommer tilbake etter en «babyboost» så blir det vanskelig å hamle opp med dem. Men jeg ser at jeg har tatt steg på distanse og må bare fortsette å være tålmodig i noen år til, sa Østberg etter jubeldagen i de sveitsiske alper.

(©NTB)