Jönsson ville ikke snakke med pressen etter en ny tung dag i Tour de Ski.

Mens de norske løperne har dominert fullstendig under åpningsdagene i Sveits, har det gått trått for naboene våre. Spesielt i herreklassen. Før starten på Tour de Ski måtte blant andre Marcus Hellner og Calle Halfvarsson rekke trekke seg.

Stakk av fra media

Og motgangen har fortsatt. I dag ble Simon Andersson beste svenske med sin 27. plass. Emil Jönsson kom i mål som nummer 39, til stor frustrasjon.

Etter målgang var 30-åringen tydelig skuffet, og nektet å stoppe opp for å snakke med media, skriver den svenske avisen Expressen.

— Han følte seg ikke bra i dag. Han var frustrert etter løpet og ville samle sine egne tanker, forklarer landslagssjef Rikard Grip til avisen.

Avisen spurte videre om Jönssons svake prestasjoner skyldes kun dårlig form, eller om han er på vei til å bli syk.

— Det vet man aldri. Vi har gått renn tre dager på rad, så hva som er grunnen er umulig å si nå direkte etter målgang. Om Emil er på vei til å få en infeksjon eller om det bare var en dårlig dag etter en tøff tremil i går og sprint dagen før, det kan jeg ikke svare på nå, sier Grip.

Ringte tilbake

Senere på dagen kom likevel svenske medier i kontakt med Jönsson, som ringte opp blant annet Aftonbladet.

— Jeg hadde ikke stemme da jeg gikk i mål og hadde vondt i brystet, så jeg hadde ikke lyst til å prate. Nå holder jeg meg borte fra resten, for det kjennes som det er noe i kroppen. Vi får se om det er noe som henger igjen fra tremilen eller ikke, sier han til avisen.

Isolert fra resten av laget i frykt for sykdom, er Jönsson usikker på om han stiller til start på tirsdagens sprint. I morgen er det hviledag.

— Vi får se om jeg våkner og stiller på startstreken på sprinten til tirsdag, sier han.

I dameklassen har det gått noe bedre for svenskene. Charlotte Kalla ligger på fjerdeplass i sammendraget, men nesten tre minutter bak ledende Ingvild Flugstad Østberg.

Slik ser Tour de Ski-sammendraget for herrer ut etter tre etapper:

  1. Sundby 1.37.09,2, 2) Northug 1.30,2 min. bak, 3) Krogh 2.00,2, 4) Justjugov 2.05,2, 5) Røthe 2.07,9, 6) Tønseth 2.09,7, 7) Poltoranin 2.47,3, 8) Cologna 2.47,9, 9) Harvey 2.50,0, 10) Belov 2.50,1. Øvrige norske: 11) Dyrhaug 3.41,4, 14) Holund 3.42,7, 17) Iversen 3.49,1, 31) Gløersen 5.58,0. ## Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver