For Ingvild Flugstad Østberg var som alle andre lettere sjokkert etter at hun klinket til og knuste Therese Johaug på fellesstarten. I mål kom 9,3 sekunder foran Johaug.

Rykket rett før mål

— Jeg tror det fortsatt ikke. Det er en stor seier for meg på mange måter. Jeg skjønner fortsatt ikke helt hva som skjedde der egentlig, sier søndagens vinner.

25-åringen gikk ut 4,5 sekunder bak storfavoritt Therese Johaug på dagens fem kilometer fellesstart i Sveits. Men hun ble ikke liggende bak lenge.

Østberg knappet sekunder fra start og kom seg nesten helt opp i ryggen på Johaug, som så giret opp, uten å klare å riste av seg utfordrer Østberg.

En kilometer før mål klinket Østberg til og rykket fra Johaug.

— Nå har vi sett det også, Ingvild Flugstad Østberg flyr fra Johaug oppover, ropte NRK-kommentator Jann Post.

Aldri vært i bedre slag

Etter maktdemonstrasjonen kunne vinneren fortelle at hun trolig er i sitt livs form.

— Jeg tror ikke jeg har vært i bedre slag enn det jeg er nå. Jeg kan ikke si noe annet enn det når jeg går så bra som jeg gjør nå, sier hun.

Dermed tar Flugstad Østberg over sammenlagtsledelsen i konkurransen. Therese Johaug følger på andreplass, deretter følger Heidi Weng og Charlotte Kalla.

— Det var en syrefest. Det var greit i starten, men da jeg fikk syra klarte jeg ikke kjempe. Det var tungt på slutten. Jeg skjønte at Ingvild ville få ryggen min etter hvert. 4,5 sekunder er litt for lite. Ingvild gjør et fantastisk skirenn, og jeg gleder meg på hennes vegne, sier Johaug til NRK etter løpet.

I morgen har damene hviledag før Tour de Ski fortsetter med sprint i Oberstdorf.

Slik ser Tour de Ski-sammendraget ut etter tre etapper:

  1. Flugstad Østberg 56.25,6, 2) Johaug 0.14,3 min. bak, 3) Weng 2.13,6, 4) Kalla 2.45,8, 5) Kyllönen 2.52,2, 6) Niskanen 2.56,7, 7) Parmakoski 3.42,8, 8) Diggins 3.42,9, 9) Bjornsen 3.43,6, 10) Haga 3.44,3. Øvrig norske: 15) Slind 4.35,9. ## Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver