LENZERHEIDE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski etter lørdagens harde påkjenning under 15-kilometeren.

Følg 5-kilometer jaktstart direkte klokken 13.20

I flere minutter lå Astrid Uhrenholdt Jacobsen helt utslått i målområdet etter fellesstarten i Lenzerheide etter 2.-etappe av konkurransen som avsluttes 10. januar.

— Vi har vurdert situasjonen sammen med Astrid på morgenen. Hun er fortsatt sliten etter sitt harde løp i går og ikke fullt restituert for å gå skirenn i dag, sier landslagslege Fredrik S. Bendiksen.

Pusteproblemer

Rett etter å ha gått inn til 11. plass ble Oslo-kvinnen liggende i målområdet med pusteproblemer.

Landslagslege Fredrik Bendiksen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen forlater stadion lørdag ettermiddag. Foto: KIM NYGÅRD

Landslagslege Fredrik Bendiksen og trener Roar Hjelmset stormet til. Uhrenholdt Jacobsen ble liggende i flere minutter før hun var i stand til å reise seg.Etter omkring en halvtime gikk Uhrenholdt Jacobsen ut av stadion og ble umiddelbart fraktet tilbake til løperhotellet.

Johaug suveren

Søndag morgen ble det bestemt at hun ikke stiller til start på dagens 5-kilometer jaktstart. Hun sendes i stedet hjem til Norge.

— Hun er sliten og syntes dette var tøft, men hun prater, drikker og sitter oppe igjen , sa Bendiksen til adresseavisen i går kveld.

I sammendraget er Therese Johaug og Kjersti Flugstad Østberg i en egen klasse. Johaug leder med 4,5 sekunder før søndagens jaktstart. Ned til Weng på tredjeplass er det ett minutt og 45 sekunder.