LENZERHEIDE/OSLO: Johaug gikk inn til en overlegen seier på lørdagens Tour de Ski-etappe og tok over sammenlagtledelsen. I målområdet ble det dramatikk. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til 11.-plass, men kollapset etter målgang.

I flere minutter lå hun helt utslått i målområdet. Etter hvert ble hun hjulpet på beina av landslagets støtteapparat, før hun fikk en legesjekk.

— Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at det er noe som ikke er som det skal, sa kommentator Jann Post i NRKs direktesending.

— Som å puste i et sugerør

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet. Foto: KIM NYGÅRD

— Det gikk på pusten. Hun kjente det i brystet. Det er faktisk noe som har skjedd fra tid til annen på trening også. Det tetter seg i brystet, slik at hun sliter med å puste, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Adresseavisen. - Hva betyr dette for Touren videre?

— Jeg tror at hun skal kunne klare greit å komme seg over dette. Hun må gjøre de rette tingene og få behandlet lungene. Nå sitter hun bare og slapper av og prøver å puste rolig ut og inn, sier Kristiansen.

— Hun merket det nok underveis at hun slet. Det føles som om du puster gjennom et sugerør. Det er ikke noe godt når du skal gå skirenn, fortsetter Kristiansen.

Landslagslegen: - Astrid ble kvalm

Landslagslege Fredrik Bendiksen sier at Jacobsen ikke har slitt med sykdom i forkant av Tour de Ski.

— Dette var en hard 15 kilometer. Astrid brukte alle kreftene sine og ble kvalm mot slutten, men kjempet seg i mål. Hun måtte ligge nedpå og hvile litt da hun kom i mål. Nå har hun fått drukket og skiftet tøy, så tar vi henne rett tilbake til hotellet og begynner med restitusjonen, sier Bendiksen.

— Hun er sliten og synes dette var tøft, men prater, drikker og sitter oppe igjen, fastslår landslagsledelsen, som foreløpig ikke vil konkludere noe om resten av Tour de Ski for Jacobsen.