LENZERHEIDE: Didrik Tønseth var misfornøyd med Petter Northugs evne til å samarbeide. Northug mener lagkompisen ikke har noen grunn til å være irritert.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at Tønseth har grunn til å være skuffet, men peker samtidig på at alle vet hvordan Northug går skirenn, og at Northug selv heller ikke legger skjul på det.

— Slik blir det neste gang også. Vi er enige om at våre løpere skal gå for seg selv. Jeg forsvarer ingen av dem. Dette må de gjøre opp seg i mellom, sier Løfshus til Adresseavisen.

Varslet samarbeid

Lørdag ettermiddag varslet Petter Northug at han ville bruke kvelden på å klekke ut en plan sammen med Didrik Tønseth, som startet tolv sekunder bak ham på dagens jaktstart.

Ifølge Tønseth skjedde ikke dette. Tønseth sier at de to ikke snakket sammen om saken i forkant av løpet i det hele tatt.

— Jeg regner med dette blir et tema der, men jeg tror aldri de blir enige om taktikk neste gang heller. Vidar Løfshus

Martin Johnsrud Sundby tok en ny suveren seier i dag. Tønseth gikk raskt opp i ryggen på Northug og dro ham med seg. På slutten kjørte Northug fra Tønseth og gikk inn til andreplass. Tønseth fikk det meget tungt på slutten og ble sjettemann, rundt halvminuttet bak Northug.

— Hadde ingen plan

- Hva hadde du forventet?

— Samarbeidet fungerte ikke for min del, mens han kommer godt ut av det. Jeg håpet at han skulle hjelpe til litt mer i lettpartiene. At jeg går først i bakkene er greit. Men dette er alle mot alle, og det er slik det er, sier Tønseth.

Northug sier at han ikke hadde forventet at Tønseth skulle komme opp i ryggen på ham.

— Jeg hadde ingen plan om at han skulle komme.

- Har Tønseth grunn til å være sur på deg?

— Nei, det mener jeg ikke. Jeg prøvde å sette fart nedover mot stadion i lett-terrenget.

Tror ikke på enighet

Vidar Løfshus forventet at denne saken vil bli et tema på løpermøtet i kveld.

— Jeg regner med dette blir et tema der, men jeg tror aldri de blir enige om taktikk neste gang heller.

- Er det slutt på lagtaktikk?

— Helt slutt er det ikke. Vi gjør vurderinger fra gang til gang. Så langt i touren har det ikke vært diskutert, sier Løfshus.