LENZERHEIDE: Flugstad Østberg sjokkerte langrennspublikummet da hun rykket fra sesongens klart beste løper og vant jaktstarten i Sveits. Etter tre etapper leder hun nå Tour de Ski med 14,3 sekunder.

Strålte i målområdet

— Jeg er ikke overrasket. Jeg skjønte at hun kom og tok meg igjen. Jeg vet hvor sterk hun er på skøyting og på litt kortere distanser, sier Therese Johaug til Adresseavisen.

- Er du overrasket over at hun gikk fra deg?

— For så vidt ikke. Hun har jo et rykk og har jo vært rå i skøytesprint og prolog, og har tatt steg på distanser. Hun går gode skirenn i høyden også, så jeg er ikke overrasket over det.

Det er derimot Østberg, som strålte som en sol i målområdet etter at seieren var sikret.

- Et høyere nivå

— Jeg er veldig overrasket. Therese har jo vist et helt annet nivå enn resten av oss på distanserenn så langt i år. Jeg var helt overbevist om at hun kom til å gå ifra meg, sier hun.

Heidi Weng tok tredjeplassen foran Charlotte Kalla.

Mens Martin Johnsrud Sundby ser ut til å ha avgjort touren allerede i herreklassen, skapte det sensasjonelle løpet til Flugstad Østberg ny spenning i kvinneklassen.

— Jeg gjorde så godt jeg kunne, men syra kom og tok meg, sier Johaug.

Hun har i lang tid hevdet at hun ikke er storfavoritt til å vinne årets tour. Det gjentok hun etter jaktstarten i Lenzerheide.

- Ikke bekymret

— Jeg har hele tiden prøvd å si at dette ikke er noen parademarsj. Tour de Ski er ikke som mesterskap og vanlige verdenscuprenn. Du drar med deg sprinter og bonuspoeng. Du må gå jevnt bra hele veien om du skal lykkes i toppen. En slik konkurranseform passer Ingvild veldig bra, sier Johaug, som avviser at hun er bekymret.

— Jeg er ikke bekymret ennå. Det er fortsatt mange skirenn igjen.

- Hvem er favoritt til å vinne sammenlagt?

— Jeg mener Ingvild er like stor favoritt som meg, sier Johaug.