BISLETT (Aftenbladet): 20 år gamle Filip Ingebrigtsen utklasset konkurrentene og tok en overraskende seier på torsdagens 1500 meter i Bislett Games. Han sprengte feltet løp inn i ensom majestet til 3.42,37 – nesten halvannet sekund bedre enn sin forrige bestenotering på 3.44,04. Likevel var ikke Henrik Ingebrigtsens lillebror helt fornøyd.

— Det var de andre som underpresterte, ikke jeg som overpresterte. Utviklingen av løpet ble dessverre akkurat som jeg fryktet, og det er surt å måtte gjøre det helt alene. Dette var det tredje av fire løp denne sesongen hvor jeg ikke har fått noen motstand. Da er det også vanskelig å presse tiden ytterligere ned, sier Sandnes-løperen, som røper at målet før start var å løpe ned mot 3.40,00. ## Ville ikke vinne

— Det var absolutt et godkjent løp, og jeg hadde troen på en enda bedre tid helt til jeg passerte målstreken. Men det betyr lite for meg å vinne og jeg gikk egentlig ikke for seieren, sier Filip Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han satser egentlig mest på 800 meter, men kunne ikke dy seg da han så feltet som skulle starte på 1500 meter i den nasjonale øvelsen på Bislett. Det var nemlig mange løpere som hadde bedre tider å skilte med enn rogalendingen før startskuddet gikk.

U23-EM er målet

— Jeg synes egentlig det er kjekkest med 800 meter, men med den treningen vi legger ned for tiden kan jeg løpe bra på det meste, sier 20-åringen, som har U23-EM i juli som sesongens store mål.

— Der er målet å nå finalen, og det er små marginer som skiller, så dersom jeg klarer det kan alt skje. Jeg setter meg nye mål fra løp til løp, og prøver bare å gi gass. Jeg skal i hvert fall klare å bryte 3.40 i løpet av sesongen, lover Ingebrigtsen.

PS: Skjalg-jenta Elisabeth Slettum viste for alvor at hun er på vei tilbake i godt, gammelt slag da hun løp inn til 2. plass på 200 meter med tiden 23.59. Det var sesongbeste for sprinteren fra Stavanger, og bare 11 hundredeler bak hennes personlige rekord.

1500 m:

1) Filip Ingebrigtsen, Norge 3.42,37, 2) James Brewer, Storbritannia 3.43,61, 3) Johan Hyden, Sverige 3.43,69.