20 år gamle Marius Bakken Støle klarte kravet til U23-EM i juli da han løp inn til 52,23 på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag.

Dermed vant han også kompisduellen mot den to år yngre Joachim Sandberg, også han fra Sandnes IL. Sistnevnte var imidlertid den eneste av de to som satte ny personlig rekord på distansen med 53,66. — Jeg er fornøyd så lenge jeg klarte EM-kravet, men jeg skulle gjerne sett at jeg løp enda bedre, og aller helst ned mot persen min. Det var et dårlig teknisk løp fra min side, og det gikk overhodet ikke som planlagt, men nå kan jeg uansett senke skuldrene og slappe av litt, sier Bakken Støle til Aftenbladet like etter målgang.

Svært nære for Sandberg

Joachim Sandberg er derimot langt mer fornøyd.

— Jeg er fornøyd med løpet og synes jeg presterte ganske bra, men samtidig er det selvsagt litt bittert at jeg bare var ett hundredel unna kravet til U20-EM. Heldigvis har jeg to løp igjen å gjøre det på, sier 18-åringen etter løpet på Bislett stadion.

Jensen skuffet

Også 17 år gamle Sara Dorthea Jensen fra Bryne Friidrett var tidlig i aksjon under Bislett Games, da hun løp sin aller første 400 meter for kvinner i storstevnet i hovedstaden. Det gikk imidlertid ikke som planlagt for Bryne-jenta, som kom i mål på 58,11 – helt sist i heatet.

— Jeg er ikke fornøyd. Jeg gikk for å forbedre min personlige rekord på 56,45, men åpnet nok kanskje litt for hardt. Heldigvis har jeg tre stevner igjen på å klare kravet til U18-VM på 55,98. Det blir sesongens store mål, sier hun til Aftenbladet.