— Dette er Bolts siste opptreden i Europa denne gang. Nå skal han hjem til det jamaicanske mesterskapet. Det betyr omstilling til ny tid, og dess lengre han er opp torsdag natt, dess lettere blir det å ta tidsforskjellen, sier stevnesjef Steinar Hoen og humrer. Han er sikker på at Bolt inntar partyteltet utenfor Bislett etter at han har løpt og holder show slik han pleier.

Selv har Hoen vært mest opptatt av værmeldingen de siste dagene.

Jeg har ringt 815-nummeret så mange ganger at de bare sier «hei Steinar!» når de tar i mot , sier Hoen, som gleder seg over at det ser ut til å bli oppholdsvær når stevnet starter.

Husket ikke banerekorden

Usain Bolt imponerte stort første gang han var i Oslo. I øsende regn løp han på 19,86. Men kanskje imponerte han enda mer etterpå. Da gikk han rundt banen i regnværet og skrev autografer.

— Atmosfæren i Oslo er herlig. Det er derfor jeg kommer tilbake, sier 26-åringen.

- Skal du ta banerekorden til Frankie Fredericks på 19,82?

— Å, er det han som har den? Det visste jeg ikke. Under gode forhold burde det være mulig, sier verdensrekordholderen (19,19), som løper sin første 200-meter for sesongen.

- Ingen har løpt under 20,00 i år?

— Nei, det er tidlig på sesongen ennå. I løpet av noen uker får vi en bedre oversikt over hvem som vil være favoritter i VM, sier storfavoritten.

Aldri én hovedmotstander

Bolt har slitt med noen skader ved inngangen til sesongen, og I Roma led han et sjeldent nederlag da den tidligere dobbeltdømte for doping, Justin Gatlin, slo ham på 100 meter. Sprintkongens første nedtur siden han ble disket for tyvstart på 100 meter i VM 2011. — Jeg ble slått også før OL i 2008, men jeg tok gull. Jeg er ikke bekymret, forsikrer verdens raskeste mann.

- Hvem blir farligste konkurrent i år?

— Jeg prøver aldri å plukke ut én mann og fokusere på ham. I friidretten er det skader hele tiden, og hvis personen jeg har fokusert på blir skadet, hva da? Da må du bytte fokus, og så blir du kanskje ikke klar for den nye personen. For meg gjelder bare hardt arbeid og å prøve å være på mitt beste når syv andre står på startstreken sammen med meg.

Banketten i Oslo torsdag natt vinner han lett.