Sandnes-løperen Bjørnar Ustad Kristensen har trukket seg fra torsdagens Bislett Games. For tredje året på rad er det nå klart at han får sesongen spolert på grunn av en skade.

— Sesongen er dessverre over for min del. Jeg tok bilder av foten onsdag, og fikk konstatert et begynnende tretthetsbrudd i venstre vrist. Det er selvfølgelig fryktelig skuffende, og jeg er både lei meg og forbannet, sier hinderløperen til Aftenbladet.

Sist helg skulle 31-åringen omsider gjøre comeback for alvor med sin første start på 3000 meter hinder på to år.

Les også :Norsk VM-håp gjør comeback

Startet under stafett-NM

Men allerede før den 13. Europeiske Friidrettsfestival i Bydgoszcz i Polen lørdag kveld, kjente han at noe var galt. Problemene med foten begynte å gjøre seg gjeldende så tidlig som under stafett-NM på hjemmebane i slutten av mai, og comebacket i Polen – som skulle være Sandnes-karens siste gjennomkjøring før Diamond League-stevnet Bislett Games – endte med at Ustad Kristensen brøt løpet på grunn av smerter i vristen.

Også 2011-sesongens høydepunkt – VM i Daegu – ble en skuffelse for Ustad Kristensen, som fikk treningsperioden før mesterskapet spolert av en lungebetennelse, mens en slimpose på hoften satte ham ut av stort sett hele konkurransesesongen i fjor, inkludert OL i London.

Var i angrepsposisjon

Før årets VM-sesong var imidlertid hinderløperen i angrepsposisjon, og forrige uke fortalte han at treningsarbeidet hadde gått etter planen gjennom hele vinteren og våren.

— Jeg vet ikke engang hva jeg skal si. Dette er den tredje sesongen som går i vasken, og det til tross for at jeg har redusert treningsmengden og brukt lang tid på å bygge meg opp for å være på den sikre siden. Jeg vet ikke hva som er galt med meg, men jeg er tydeligvis veldig utsatt for belastningsskader, sier Ustad Kristensen, som også tidligere har slitt med tretthetsbrudd.

Nekter å gi seg

Mot alle odds akter 31-åringen imidlertid ikke å gi seg.

— Jeg har ingen planer om å legge friidretten på hylla med mindre jeg blir rådet til å legge opp. Slik situasjonen er nå har jeg veldig lyst til å komme tilbake neste sesong. Jeg har ikke alderen på min side, og kan ikke tillate meg et hvileår. Det er imidlertid ingen tvil om at dette er ekstra bittert nettopp fordi jeg har fulgt planen og tatt mine forholdsregler, sier Sandnes-utøveren, som hadde planer om å kvalifisere seg til VM i Moskva under torsdagens Bislett Games.

Nå må han i stedet følge Diamond League-stevnet – med tidenes beste Bislett-startfelt på 3000 meter hinder – fra sofaen.

FAKTA

Navn: Bjørnar Ustad Kristensen.

Født: 26. januar 1982. Klubb: Sandnes IL.

Øvelse: 3000 meter hinder.

Personlig rekord: 8.16,75. Tidligere mesterskap: EM 2006 og 2010, VM 2007, 2009 og 2011.