21-åringen fra Florø hadde planer om å innlede friidrettskvelden på Bislett med å sette norsk rekord, men bommet med 14 hundredeler.

Det var andre gang på fem dager han var nær å slå den den ti år gamle rekorden til Atle Mc Adam, på 50.67

I Florø hadde han 50,86, under vanskelige forhold – med vind og kaldt vær. På Bislett i kveld kom i mål som nummer to, på tiden 50.81. ## — Bommet med rytmen

Italieneren Leonardo Capotosti vant, på tiden 50,33. – Jeg er fornøyd med tiden, men det var på ingen måte noe optimalt løp for mitt vedkommende. Jeg bommet med rytmen etter den sjette hekken,

og det gjorde at jeg løp med feil bein over de fire siste hekkene. Det tapte jeg nok noen tideler på, sa Øyvind Strømmen Kjerpeset til NTB etter løpet.

Han mistet steglengden og rytmen etter seks hekkpasseringer. Dermed ble det bare personlig rekord, men ikke norsk rekord.

– Det var kjipt at det ble slik, for jeg så jo italieneren like foran meg og så at han løp godt under den norske rekorden. Jeg kunne jo nesten lukte ham, fortalte Florø-løperen.

Trodde på rekord

Han løp sterkt i 11 plussgrader og sur vind i Florø Friidrettsfestival sist lørdag, men hadde betraktelig bedre forhold på Bislett torsdag. Derfor trodde han virkelig det kunne holde til norsk rekord.

– Jo, jeg skal være ærlig å innrømme at jeg trodde på rekord i dag, men det gikk ikke. Selvsagt er jeg skuffet, men det er ikke verdens undergang, for jeg får mange andre sjanser.

– Den første kommer i Gateshead om en drøy uke, i lag-EM. Der får jeg sterke løpere å bryne meg på, sa Kjerpeset.

Litt skuffet

– Det er klart jeg er litt skuffet, men jeg er kjempefornøyd med at jeg klarte å sette personlig rekord, selv om det på ingen måte var noe perfekt løp, forklarte han.

– Jeg mistet konsentrasjonen og fokus i et lite sekund, og det var nok til at jeg mistet steglengden og rytmen. Det skal ikke mer til, slo han fast.

Sikter mot U-23-EM

Strømmen Kjerpeset har U-23-EM i finske Tammerfors som hovedmål for sesongen, men er ikke helt fremmed for å klare VM-kravet på 49.60. -Det er en tid som på en måte ligger litt fremme i horisonten, men jeg skal prøve alt jeg kan, sier 21-åringen.

-Det er ikke umulig. Får han løpe i gode felt, og litt mer varme i luften, er det en tid han kan ha kapasitet til å klare, mener trener Eystein Enoksen.

Fakta/ 400 m hekk, best i Europa, U-23-klassen

49.15 Emir Bekric, Serbia

49.51 Rasmus Mägi, Estland

49.73 Niall Flannery, Storbr.

49.99 Varg Köningsmark, Tyskland

50.04 Sebastian Rodger, Storbr.

50.27 Jason Harvey, Irland

50.46 Felix Franz, Tyskland

  • Øyvind Strømmen Kjerpeset er nr. 11, med 50.81