Nederland har gjennomført en perfekt kvalifisering og står med full pott etter seks kamper. Avstanden ned til Skottland er på elleve poeng, og skottene har bare tre kamper og ni poeng igjen å spille om.

– Vi kan være stolte. Seks kamper og 18 poeng. Vi er glade for at vi har sikret VM-billetten vår, sa Nederlands landslagskaptein Giovanni van Bronckhorst.

Vil avslutte med seier

Det betyr at nederlenderne allerede er klare for VM, som første europeiske nasjon. Det kan være godt nytt for Norge. Onsdag skal de norske landslagsgutta i aksjon mot Nederland, i en kamp der Norge må vinne.

– Seks strake seirer i VM-kvalifiseringen fortjener ros. Målet mitt var at vi skulle kvalifisere oss til VM-sluttspillet, og nå har vi ett år på å forberede oss. Men vi ønsker også å vinne våre to siste kvalifiseringskamper, sa landslagstrener Bert van Marwijk til RTL4-TV.

Nederlands siste kamp blir mot Skottland på bortebane 9. september.

Tidlig ledelse

Mot Island hadde de oransjekledde få problemer, og gjestene dominerte store deler av førsteomgangen. Nigel de Jong sendte Nederland i føringen allerede etter åtte minutter. Etter et kvarters spill sørget Mark van Bommel for at det sto 2-0. Nederland burde ha ledet med mer enn to mål til pause, men sløste med sjansene. Gunnleifur Gunnleifsson spilte også en god kamp mellom stengene til Island.

– Jeg likte førsteomgangen, men var ikke helt fornøyd med alle sjansene vi bommet på. Vi burde ha scoret fire eller fem mål, sa van Marwijk.

Det ble riktig nok litt spenning da Brann-spiller Kristjan Örn Sigurdsson reduserte til 1-2 minutter før full tid, men Nederland kontrollerte inn seieren.

– Man kan se at vi kan spille fantastisk fotball. Jeg tror det må være en fornøyelse å se på, sa Rafael van der Vaart.

Norge er på bunn i gruppe 9, fire poeng bak Skottland. Opp til Nederland er det 15 poeng. Tabellen ser du her.

Onsdag møter Norge Nederland i Rotterdam. Norge forspilte i realiteten sine sjanser til å nå VM etter den begredelige 0-0-kampen i Skopje, men har et ørlite håp om avansement med seier mot stormakten Nederland.

(NTB)

LES OGSÅ: Håpet forsvinner for Norge | Brasil slo til | England nærmer seg VM | Finland snudde mot lilleputten | Japan og Australia videre

2-0: Her jubles det etter van Bommels scoring. Her jubler han med (fra venstre) Nigel de Jong, Andre Ooijer og Giovanni van Bronckhorst. (Foto: Digitalsport)