SKOPJE: I en kjedelig fotballkamp var John Carew mannen som kom til en av Norges ytterst få gode muligheter i oppgjøret mot Makedonia lørdag kveld.

Hjemmelaget hadde et godt grep om kampen i den første omgangen i heksegryta i Skopje. Etter 38 minutter gjorde imidlertid Carew det meste selv. Han gikk gjennom det makedonske forsvaret og var helt alene med keeper Jane Nikoloski.

— Jeg klarte dra meg gjennom der, og jeg valgte å skyte. Jeg vurderte å gå rundt keeperen, men følte jeg hadde en mann i ryggen. Jeg var sikker på scoring. Det er ikke mange keepere som hadde gjort som han gjorde der, sier Carew til Aftenbladet.no.

Avslutningen hans ble avverget ved at Nikoloski fikk stoppet ballen med innsiden av foten.

LES OGSÅ: Drillo skuffet og ergerlig | Hangeland ute mot Nederland | Håpet forsvinner for Norge | England nærmer seg VM | Finland snudde mot lilleputten | Norge fortsatt sist - sjekk tabellen

Slet i varmen

I den andre omgangen tok Norge over mer av ballbestittelsen i oppgjøret, men fremover var det voldsomt tamt fra Drillos menn. De overgangsmulighetene som kom utover i de siste 45 minuttene, ble ikke utnyttet.

- Det er mulig det har noe med krefter å gjøre. Det så ikke ut til at vi hadde initativ nok når vi kom fremover, sier Brede Hangeland, som må se det kommende oppgjøret mot Nederland fra tribunen grunnet gult kort lørdag.

Carew var heller ikke særlig fornøyd med det som ble levert i Skopje.

— Det var en veldig tørr bane, og vi slet med pasningsspillet. Siden dette er en kamp vi måtte vinne, er det for svakt med uavgjort, sier Carew.

- Kunne blåst straffe

Til tross for viktigheten av en seier mot Makedonia, var det noe tamt over Norges vilje til å satse offensivt. Sjansestatistikken viste ved kampslutt 2-1 i favør vertene.

På overtid ble Carew revet ned inne i 16-meteren, men dommeren blåste ikke.

— Jeg blir dratt ned inne i feltet. Det hadde ikke vært noe å si på om det hadde blitt blåst der, men i dag var det umulig å få noe av den dommeren der, sier Carew, som innser at håpet om en playoff-plass svinner.

- Vi har gjort det vanskelig for oss selv, og nå må vi gjøre det i Nederland. Vi har sagt vi kan greie det med tre seirer og én uavgjort-kamp, sier spissen.