De engelske spillerne var lettet etter at turen til Kasakhstan endte med 4-0-seier i VM-kvalifiseringen lørdag. Fotballgiganten er på full fart mot VM.

Etter seks kvalifiseringskamper, står Fabio Capellos mannskap med full pott. Dermed skal det mye til om fadesen fra i fjor blir gjentatt, da England ikke klarte å ta seg til EM.

Spillet var ikke av det imponerende slaget lørdag, men det hadde heller ingen ventet på forhånd. Flyturen på åtte timer, og tidsforskjellen på fem, så ut til å prege spillerne i åpningsminuttene.

Yppet

Vertene yppet seg i første omgang. Men da England først fant veien til nettmaskene, raknet hjemmelaget. Gareth Barry headet inn 1-0 tre minutter før hvilen, mens også Emile Heskey rakk å tegne seg på scoringslistene i første omgang.

– Forholdene her nede og det at de jobbet så hardt, gjorde at det tok en halvtime før vi kom i gang. Men vi er proffe. Så klart kan vi gjøre det bedre, men vi tok et stort steg mot VM, sa Frank Lampard.

Etter hvilen hadde Kasakhstan fint lite å stille opp med, og England hadde full kontroll. Kvarteret før full tid scoret Wayne Rooney sitt åttende mål i kvalifiseringen, men han var noe heldig som fikk det. Et innlegg traff Manchester United-spissens kne og gikk i mål.

GLADE GUTTER: Frank Lampard, Wayne Rooney og Steven Gerrard feirer Rooneys scoring i Kasakhstan.

Ikke VM-snakk

Like etter la Lampard på til 4-0 fra straffemerket. England har full kontroll i gruppe 6, og onsdag venter Andorra i London. Fabio Capello vet at laget så å si har VM-billetten i lommen allerede.

– Men jeg vil ikke begynne å snakke om VM-sluttspillet ennå. Vi må ta det kamp for kamp og jeg håper at vi er i Sør-Afrika neste år. Da kan vi begynne å snakke om VM, sa italieneren. (©NTB)

Fakta:

Kasakshtan – England 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Gareth Barry (40), Emile Heskey (45), 0-3 Wayne Rooney (73), 0-4 Frank Lampard (str. 77).