Brasil hadde ingen problemer med å slå Uruguay og topper nå den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

– Det var en herlig seier. Vi forsvarte oss ikke bare bra, vi scoret også fire mål, sa Brasils landslagssjef Dunga.

Daniel Alves skjøt Brasil i ledelsen fra langt hold etter tolv minutter, men fikk god hjelp a Uruguay-keeper Sebastian Vieira som feilberegnet skuddet. Juan stanget inn 2-0 ni minutter før pause.

Brasil var på hogget også etter hvilen. Luis Fabiano la på til 3-0 sju minutter ut i annen omgang. Kaka fikset 4-0 fra 11-meteren kvarteret før slutt etter at Milan-stjernen selv hadde skaffet straffesparket.

Begge lag avsluttet kampen med ti mann hver. Fabiano fikk sitt annet gule kort for kvelden etter 70 minutter, mens Uruguays Maximiliano Pereira ble utvist fire minutter før slutt.

Argentina imponerte ikke

Argentina vant 1-0 over Colombia på hjemmebane, men uten å imponere. Daniel Diaz scoret seiersmålet elleve minutter ut i annen omgang.

Likevel var gleden stor i Argentina-leiren etter tre poeng. Det viktigste for laget var å reise seg etter det flaue 1-6-tapet for Bolivia i den forrige runden.

– Målet var å vinne, og det klarte vi. Målet vårt er å kvalifisere oss til VM, sa Lionel Messi.

Juan Sebastian Veron var enig.

– Vi kan spille bedre, men det viktigste med denne kampen var å ta tre poeng, sa han.

Paraguay tapte

Paraguay gikk på en smell hjemme mot Chile og ble passert av Brasil på tabellen. Chile vant 2-0 etter scoringer av Matias Fernandez og Huberto Suazo.

Både Brasil og Paraguay har 24 poeng, men brasilianerne topper på grunn av bedre målforskjell. Chile er nummer tre, mens Argentina er nummer fire. De fire beste lagene går direkte til VM-sluttspillet. Uruguay holder femteplassen som gir omspill mot det fjerde beste laget i CONCACAF-kvalifiseringen. (©NTB)

Med 4-0-seieren topper brasilianerne den sør-amerikanske kvalifiseringsgruppen på samme poengsum som Paraguay,men med bedre målforskjell.

Fakta søramerikansk kvalifisering

Uruguay – Brasil 0-4 (i Montevideo), Bolivia – Venezuela 0-1 (i La Paz), Argentina – Colombia 1-0 (i Buenos Aires), Paraguay – Chile 0-2 (i Asuncion).

Spilles søndag: Peru – Ecuador (i Lima).

Stillingen: 1) Brasil 24 (23-5), 2) Paraguay 24 (19-11), 3) Chile 23 (19-14), 4) Argentina 22 (19-13), 5) Uruguay 17 (21-14), 6) Venezuela 16 (15-22), 7) Ecuador 14 (14-19), 8) Colombia 14 (6-11), 9) Bolivia 12 (19-26), 10) Peru 7 (6-26).

De fire beste til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010. Femmeren spiller omspill mot fireren fra CONCACAF-kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Drillo skuffet og ergerlig | Hangeland ute mot Nederland — raste mot Pandev | Carew sint på dommeren | Håpet forsvinner for Norge | England nærmer seg VM | Finland snudde mot lilleputten | Japan og Australia videre