Svenskene mislyktes på sin "Flaggans dag". Hjemmelaget måtte se seg slått 1-0 av et taktisk klokt Danmark på Råsunda. Thomas Kahlenberg scoret kampens eneste mål etter 22 minutter av første omgang.

Källström syndebukk

Men det kunne lett ha gått annerledes. Etter bare elleve minutter dømte Mike Riley straffe til Sverige da Olof Mellberg ble holdt i feltet, men Thomas Sørensen reddet Kim Källströms straffe.

– Det var en bra redning. Det er sånt som hender og jeg kan ikke tenke på det nå, sa Källström om straffebommen da han ble intervjuet av TV 4 i pausen.

Dermed ble Lyon-spilleren en slags syndebukk for Sverige. Også Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic hadde enorme sjanser til å utligne senere i kampen, men Sveriges superduo på topp klarte ikke å lure Danmarks forsvar.

– Alle er fornøyde. Det var en fantastisk kamp. Alle er glade, sa Danmarks trener Morten Olsen.

DANSK FEIRING PÅ SVENSK NASJONALDAG: Thomas Kahlenberg (til høyre) har scoret på Råsunda.

VM-håpet nesten ute

Nå henger Sveriges VM-håp i en tynn tråd. Sverige har bare 6 poeng på 5 spilte kamper, mens Danmark troner suverent på toppen av gruppe A med 16 poeng. Ungarn, som ikke spiller i denne runden, har et godt grep om andreplassen med 13 poeng.

Portugal, på tredjeplass i gruppa med 9 poeng, slet seg til 2-1-seier borte mot Albania. Bruno Alves scoret vinnermålet på overtid. Dermed har portugiserne fortsatt en ørliten mulighet til å nå VM-sluttspillet.